Din cenușa deznădejdii

  Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

  „Cunoşti pe cineva care a trecut printr-o nenorocire? Sau poate chiar tu ai avut parte de aşa ceva? Cum te simţi atunci când treci printr-o nenorocire? Dar după? Crezi că poţi uita o nenorocire și efectele ei, după ce ai trecut prin ea?

  Vreau să îţi spun câteva cuvinte despre pasărea Phoenix. Este doar o legendă, aceasta neexistând în realitate. Este o pasăre mitică longevivă, care are proprietatea distinctivă de autoincendiere și regenerare din propria cenuşă. Ea nu se poate reproduce, de aceea ar exista una singură. Pasărea simte când viaţa îi este pe terminate, aşa că îşi face un cuib din plante aromatice și tămâie, căruia îi dă foc. Se întinde în cuib, arzând odată cu el, din cenuşă formându-se o altă pasăre.

  Când vine nenorocirea, să fii convins că gândurile de lui Dumnezeu cu privire la tine sunt de pace. Nenorocirea, deşi are capacitatea de a-ţi strica viitorul, te aduce în pragul deznădejdii, te poate ajuta să renaşti din ‚propria cenuşă’. Dumnezeu doreşte să îţi dea „un viitor și o nădejde”. Cine Îl poate împiedica?

  Ștefan Mateaș, coordonator Zona Buzău, pastor Conferința Muntenia

  Din cenușa deznădejdii - 2019. Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...