Gânduri și speranță

Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

Oamenii de știință au reușit să cuantifice viteza luminii, viteza sunetului, viteza cu care Pământul se învârte în jurul Soarelui… Dar care este viteza unui gând? Aceștia au determinat faptul că un simplu gând are nevoie de 150 de milisecunde pentru a procesa informația și pentru a determina o acțiune ulterioară. În medie, un om are zilnic între 50.000 și 70.000 de mii de gânduri, dar 70% – 80% dintre acestea sunt negative. Atunci, care sunt gândurile lui Dumnezeu cu privire la om? (Ieremia 29:11)

În timp ce gândurile omului tind să fie negative, gândurile lui Dumnezeu sunt pozitive și pline de speranță în dreptul copiilor Săi și al viitorului acestora. Noi, ca fiinţe omeneşti căzute, avem o perspectivă limitată asupra lumii, asupra realităţii și asupra lui Dumnezeu. 

La polul opus, Dumnezeu are o imagine completă asupra oricărui lucru. Deși, El ne cunoaște și de departe ne pătrunde gândul, în același timp gândurile noastre sunt uneori atât de diferite și de distanțate de ale Sale, precum sunt cerurile de pământ. Tocmai mi-a trecut un gând prin minte: să mă bazez pe Dumnezeu chiar și atunci când nu înțeleg gândurile Sale! Ele îmi vor aduce și viitor, și speranță! Tu… cum gândești?

Lucian Răcilă, director departament educaţie

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video