Gânduri și speranță

  Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

  Oamenii de știință au reușit să cuantifice viteza luminii, viteza sunetului, viteza cu care Pământul se învârte în jurul Soarelui… Dar care este viteza unui gând? Aceștia au determinat faptul că un simplu gând are nevoie de 150 de milisecunde pentru a procesa informația și pentru a determina o acțiune ulterioară. În medie, un om are zilnic între 50.000 și 70.000 de mii de gânduri, dar 70% – 80% dintre acestea sunt negative. Atunci, care sunt gândurile lui Dumnezeu cu privire la om? (Ieremia 29:11)

  În timp ce gândurile omului tind să fie negative, gândurile lui Dumnezeu sunt pozitive și pline de speranță în dreptul copiilor Săi și al viitorului acestora. Noi, ca fiinţe omeneşti căzute, avem o perspectivă limitată asupra lumii, asupra realităţii și asupra lui Dumnezeu. 

  La polul opus, Dumnezeu are o imagine completă asupra oricărui lucru. Deși, El ne cunoaște și de departe ne pătrunde gândul, în același timp gândurile noastre sunt uneori atât de diferite și de distanțate de ale Sale, precum sunt cerurile de pământ. Tocmai mi-a trecut un gând prin minte: să mă bazez pe Dumnezeu chiar și atunci când nu înțeleg gândurile Sale! Ele îmi vor aduce și viitor, și speranță! Tu… cum gândești?

  Lucian Răcilă, director departament educaţie

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...