Gânduri și speranță

  Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

  Oamenii de știință au reușit să cuantifice viteza luminii, viteza sunetului, viteza cu care Pământul se învârte în jurul Soarelui… Dar care este viteza unui gând? Aceștia au determinat faptul că un simplu gând are nevoie de 150 de milisecunde pentru a procesa informația și pentru a determina o acțiune ulterioară. În medie, un om are zilnic între 50.000 și 70.000 de mii de gânduri, dar 70% – 80% dintre acestea sunt negative. Atunci, care sunt gândurile lui Dumnezeu cu privire la om? (Ieremia 29:11)

  În timp ce gândurile omului tind să fie negative, gândurile lui Dumnezeu sunt pozitive și pline de speranță în dreptul copiilor Săi și al viitorului acestora. Noi, ca fiinţe omeneşti căzute, avem o perspectivă limitată asupra lumii, asupra realităţii și asupra lui Dumnezeu. 

  La polul opus, Dumnezeu are o imagine completă asupra oricărui lucru. Deși, El ne cunoaște și de departe ne pătrunde gândul, în același timp gândurile noastre sunt uneori atât de diferite și de distanțate de ale Sale, precum sunt cerurile de pământ. Tocmai mi-a trecut un gând prin minte: să mă bazez pe Dumnezeu chiar și atunci când nu înțeleg gândurile Sale! Ele îmi vor aduce și viitor, și speranță! Tu… cum gândești?

  Lucian Răcilă, director departament educaţie

  Gânduri și speranță - 2019. Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...