Formarea perlei

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

Una dintre pietrele prețioase folosite la confecționarea bijuteriilor este perla. Datorită faptului că se obține greu este foarte valoroasă. Perla este produsă de un tip special de scoică. Când în interiorul ei pătrunde un fir de nisip, acesta îi produce o iritație. În încercarea de a îndepărta sau a bloca acel factor care o rănește, scoica secretă sidef, o substanță care înconjoară firul de nisip. Prin depuneri succesive de straturi de sidef, peste firul de nisip, acesta se transformă într-o piatră prețioasă: o perlă. Astfel pentru a se obține o perlă, firul de nisip trece printr-un proces anevoios.

Noi ne asemănăm foarte mult cu o scoică. Încercările prin care Dumnezeu ne trece sunt din dorința de a transforma viața noastă, pentru a forma în noi, un caracter frumos și nobil, potrivit pentru Împărăția cerurilor. Acest caracter frumos se va observa prin vorbirea și purtarea noastră. El este gata să transforme viața noastră într-o perlă (caracter) valoroasă, trebuie doar să ne dorim și noi aceasta.

Emanuel Rusu, Coordonator Explo Bistrița-Năsăud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video