Formarea perlei

  Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Una dintre pietrele prețioase folosite la confecționarea bijuteriilor este perla. Datorită faptului că se obține greu este foarte valoroasă. Perla este produsă de un tip special de scoică. Când în interiorul ei pătrunde un fir de nisip, acesta îi produce o iritație. În încercarea de a îndepărta sau a bloca acel factor care o rănește, scoica secretă sidef, o substanță care înconjoară firul de nisip. Prin depuneri succesive de straturi de sidef, peste firul de nisip, acesta se transformă într-o piatră prețioasă: o perlă. Astfel pentru a se obține o perlă, firul de nisip trece printr-un proces anevoios.

  Noi ne asemănăm foarte mult cu o scoică. Încercările prin care Dumnezeu ne trece sunt din dorința de a transforma viața noastă, pentru a forma în noi, un caracter frumos și nobil, potrivit pentru Împărăția cerurilor. Acest caracter frumos se va observa prin vorbirea și purtarea noastră. El este gata să transforme viața noastră într-o perlă (caracter) valoroasă, trebuie doar să ne dorim și noi aceasta.

  Emanuel Rusu, Coordonator Explo Bistrița-Năsăud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...