Meseria de începător

  Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  A început să smulgă iarba din varză, dar s-a plictisit. Era plictisitor. Mama lui tundea gazonul, iar el a insistat să-l lase pe el, că poate îi place și o să-l tundă pe tot. Dar după două-trei ture cu mașina de tuns iarbă, s-a plictisit. A văzut pe un om cântând așa de frumos la pian și s-a tot smiorcăit pe acasă ca să îi cumpere tata un pian. După câteva zile, îl certa mama să mai rupă pânzele de păianjen de pe la clape. Vara următoare văzu un băiat cântând la chitară, cu multe fete roind în jurul lui. Și-i cumpără tata și chitară. La al doilea acord i se păru că pur și simplu nu e pentru el. La fiecare oră de dirigenție venea tot cu alte planuri: medic, pilot, mecanic, inginer, tâmplar…

  Într-o zi, se apucase acasă în atelierul tatălui să croiască o mobilă-ntreagă. Când veni tata acasă, mai să plângă: i-a tăiat cele mai bune scânduri iar acum nu mai erau bune la nimic. În urmă cu două luni a schimbat a treia facultate, „Nu se merită! Să fii inginer e greu. IT-ul e fain. Stai în casă, lucrezi din pat. Dar e plictisitor atâta informatică.” S-a hotărât: se face schior. Că oricum gheață e din belșug de când a înghețat anul. Și mama se întreabă: „Oare vara o să mai vină vreodată?”

  Ionel Indricău – masterghid

  Meseria de începător - 2019. Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...