Meseria de începător

  Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  A început să smulgă iarba din varză, dar s-a plictisit. Era plictisitor. Mama lui tundea gazonul, iar el a insistat să-l lase pe el, că poate îi place și o să-l tundă pe tot. Dar după două-trei ture cu mașina de tuns iarbă, s-a plictisit. A văzut pe un om cântând așa de frumos la pian și s-a tot smiorcăit pe acasă ca să îi cumpere tata un pian. După câteva zile, îl certa mama să mai rupă pânzele de păianjen de pe la clape. Vara următoare văzu un băiat cântând la chitară, cu multe fete roind în jurul lui. Și-i cumpără tata și chitară. La al doilea acord i se păru că pur și simplu nu e pentru el. La fiecare oră de dirigenție venea tot cu alte planuri: medic, pilot, mecanic, inginer, tâmplar…

  Într-o zi, se apucase acasă în atelierul tatălui să croiască o mobilă-ntreagă. Când veni tata acasă, mai să plângă: i-a tăiat cele mai bune scânduri iar acum nu mai erau bune la nimic. În urmă cu două luni a schimbat a treia facultate, „Nu se merită! Să fii inginer e greu. IT-ul e fain. Stai în casă, lucrezi din pat. Dar e plictisitor atâta informatică.” S-a hotărât: se face schior. Că oricum gheață e din belșug de când a înghețat anul. Și mama se întreabă: „Oare vara o să mai vină vreodată?”

  Ionel Indricău – masterghid

  Meseria de începător - 2019. Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...