Îngrijorarea sau încrederea

  Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

  Astăzi vom învăța lecția încrederii în Dumnezeu de la o exploratoare cu cârlionți negri și ochelari cu ramă roșie, care abia începea să-L cunoască. Era fericită să participe la activitățile primei sale tabere – devoționale, jocuri, drumeții, aplicații din viața lui Iosif ș.a.

  O provocare pentru ea, dar și pentru mine ca instructoare a ei, a venit după Labirintul întunecat. Da, a fost greu să parcurgă traseul pe muntele pieptiș, ținându-se de sfoară, legată la ochi, dar provocarea cea mare a urmat abia după aceea. S-a dezlegat, și-a căutat instinctiv ochelarii cu rame roșii în buzunar și… nu i-a găsit. Am fost strigată imediat. Nu văd! Fără ei, nu pot rămâne în tabără! Ce mă fac?!

  Credința puternică a prietenei ei m-a luat prin surprindere: Să ne rugăm! Sunt SIGURĂ că Dumnezeu n-i va arăta! Ne-am rugat toate trei. Trebuie să recunosc că, în timp ce pacea lui Dumnezeu se așternea în inimile lor încrezătoare, eu eram îngrijorată de efectul unui posibil răspuns negativ. Din fericire, Domnul a făcut după credința lor și, după o căutare de mai bine de 40 minute pe întregul versant, ochelarii au fost găsiți.

  Tu ce vei alege astăzi? Îngrijorarea sau încrederea care aduce pacea?

  Andreea Strâmbu, instructor exploratori Conferința Muntenia

  Îngrijorarea sau încrederea - 2019. Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...