Îngrijorarea sau încrederea

  Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

  Astăzi vom învăța lecția încrederii în Dumnezeu de la o exploratoare cu cârlionți negri și ochelari cu ramă roșie, care abia începea să-L cunoască. Era fericită să participe la activitățile primei sale tabere – devoționale, jocuri, drumeții, aplicații din viața lui Iosif ș.a.

  O provocare pentru ea, dar și pentru mine ca instructoare a ei, a venit după Labirintul întunecat. Da, a fost greu să parcurgă traseul pe muntele pieptiș, ținându-se de sfoară, legată la ochi, dar provocarea cea mare a urmat abia după aceea. S-a dezlegat, și-a căutat instinctiv ochelarii cu rame roșii în buzunar și… nu i-a găsit. Am fost strigată imediat. Nu văd! Fără ei, nu pot rămâne în tabără! Ce mă fac?!

  Credința puternică a prietenei ei m-a luat prin surprindere: Să ne rugăm! Sunt SIGURĂ că Dumnezeu n-i va arăta! Ne-am rugat toate trei. Trebuie să recunosc că, în timp ce pacea lui Dumnezeu se așternea în inimile lor încrezătoare, eu eram îngrijorată de efectul unui posibil răspuns negativ. Din fericire, Domnul a făcut după credința lor și, după o căutare de mai bine de 40 minute pe întregul versant, ochelarii au fost găsiți.

  Tu ce vei alege astăzi? Îngrijorarea sau încrederea care aduce pacea?

  Andreea Strâmbu, instructor exploratori Conferința Muntenia

  Îngrijorarea sau încrederea - 2019. Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...