Pe munte

Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

Iubesc munții, natura și călătoriile! Vreau să îți povestesc în această dimineața cum, adolescent fiind am trăit una din experienţele în care Tatăl Ceresc răspunde la rugăciune. 

Într o duminică frumoasă de toamnă, împreună cu grupa de companioni am plecat în excursie pe Postăvarul! Vremea frumoasă de toamna parcă te chema pe munte. După aproximativ o oră de mers a apărut îngrijorarea noastră, cauzată de nori care au acoperit soarele, iar teama ca ploaia va începe în curând a cuprins inimile noastre. În câteva minute a început ploaia, făcând drumul nostru anevoios, greoi și neplăcut. 

În acele momente, ne am oprit și l-am rugat pe Dumnezeu să oprească ploaia. Răspunsul a venit imediat: ploaia s-a transformat în ninsoare! 

Nu am putut decât să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru răspunsul la cererea noastră, pentru ca zăpadă nu ne mai uda aşa cum o făcea ploaia, iar drumul nu mai era acoperit cu noroi ci cu un covor alb de nea!

Experienţa avută în acea excursie mi-a rămas întipărita în minte toată viața. Am învățat să aduc înaintea Domnului toate îngrijorările mele și să îi mulțumesc pentru orice răspuns primit la cererea făcută. 

Trăim astăzi într o lume plină de suspans, de neprevăzut, de necunoscut și de imprevizibil! 

Oricare ar fi activitatea noastră zilnică, fiecare categorie de vârstă va avea mereu îngrijorări specifice!

Nu știu care e îngrijorarea ta în această dimineața, însă nu ezita să I-o spui Tatălui Nostru. 

Lasă-L pe El să se îngrijoreze pentru tine și vei fi uimit de răspunsul primit.

Grama Claudiu Adrian, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video