Butonul de panică

Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

„Înainte de a împlini 20 de ani, m-am oferit ca „ghid” pentru un grup de tineri neobişnuiţi cu muntele, care voiau să urce pe Ceahlău. Unii nu aveau încălţăminte adecvată, alţii nu aveau ţinuta potrivită pentru munte şi destui nu aveau muşchii necesari pentru propulsie. Aşa că socoteala făcută acasă nu s-a potrivit cu realitatea de pe munte.

Deşi am plecat de dimineaţă, cu chiu cu vai am reuşit să urcăm până sus, pe traseul „Lutul Roşu”. După o pauză şi o gustărică, am decis să coborâm prin „Poiana Maicilor”. Datorită multelor neajunsuri, am început coborârea foarte târziu. Era deja spre seară. Pe deasupra, un nor a înconjurat masivul şi ne-am trezit în ceaţă. Majoritatea era speriată şi îngrijorată. Deşi cunoşteam traseul, m-am simţit influenţat de teama lor. Ca să se liniştească şi ei, dar şi eu, am propus să ne rugăm… Fără să ne rătăcim, spre miezul nopţii, am ajuns la cabana Izvorul Muntelui.

Ai avut momente când te-ai îngrijorat? M-aş mira să ştiu că nu ai trecut prin aşa ceva. Data viitoare când eşti cuprins de panică, ai sigur acces la butonul special: rugăciunea. Dar, oare n-ar fi bine ca să apeşi acest buton acum, înainte de a te îngrijora şi de a intra în panică?”

Viorel Dascălu, pastor Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video