Butonul de panică

  Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7

  „Înainte de a împlini 20 de ani, m-am oferit ca „ghid” pentru un grup de tineri neobişnuiţi cu muntele, care voiau să urce pe Ceahlău. Unii nu aveau încălţăminte adecvată, alţii nu aveau ţinuta potrivită pentru munte şi destui nu aveau muşchii necesari pentru propulsie. Aşa că socoteala făcută acasă nu s-a potrivit cu realitatea de pe munte.

  Deşi am plecat de dimineaţă, cu chiu cu vai am reuşit să urcăm până sus, pe traseul „Lutul Roşu”. După o pauză şi o gustărică, am decis să coborâm prin „Poiana Maicilor”. Datorită multelor neajunsuri, am început coborârea foarte târziu. Era deja spre seară. Pe deasupra, un nor a înconjurat masivul şi ne-am trezit în ceaţă. Majoritatea era speriată şi îngrijorată. Deşi cunoşteam traseul, m-am simţit influenţat de teama lor. Ca să se liniştească şi ei, dar şi eu, am propus să ne rugăm… Fără să ne rătăcim, spre miezul nopţii, am ajuns la cabana Izvorul Muntelui.

  Ai avut momente când te-ai îngrijorat? M-aş mira să ştiu că nu ai trecut prin aşa ceva. Data viitoare când eşti cuprins de panică, ai sigur acces la butonul special: rugăciunea. Dar, oare n-ar fi bine ca să apeşi acest buton acum, înainte de a te îngrijora şi de a intra în panică?”

  Viorel Dascălu, pastor Conferința Moldova

  Butonul de panică - 2019. Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...