Examenul

Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

Examene! Sunt prezente la fiecare etapă din viața noastră. Că e vorba de profesie sau nu, ele aduc schimbări pozitive în viaţa noastră dacă le promovăm. În caz contrar, un examen ratat poate fi o mare dezamăgire și în funcție de importanța acestuia, efectul asupra vieții noastre poate fi catastrofal. În același timp, nimic nu te motivează mai mult decât un examen pe care l-ai trecut cu brio, ce îți poate influența în bine întreaga existență. 

De același autor

Socoteala iubirii

Atât…

Care este testul prin care putem ști dacă Îl iubim pe Dumnezeu? 1 Ioan 4:20 Apostolul Ioan ne dă o probă clară cu ajutorul căreia putem şti dacă Îl iubim pe Dumnezeu. Dacă nu trecem această probă şi totuşi pretindem că am trecut-o, suntem cu adevărat nişte mincinoşi. Ca să treci acest test, nu este suficient doar să zici. Mărturisirea din gură e naturală şi necesară (Romani 10:9), dar nu e suficientă. Trebuie să fie dovedită cu atitudinea faţă de semeni. O cercetare a iubirii cuiva faţă de fraţii săi va da la iveală multe lucruri cu privire la autenticitatea dragostei sale faţă de Dumnezeu.

Ești pregătit azi pentru un astfel de examen? Nu uita că testul iubirii față de Dumnezeu e mai mult decât o mărturisire din gură…e o probă practică! Succes!

Lucian Răcilă, director departament educaţie

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Examenul - 2019. Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.