Regele de lângă tine

  Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

  Dacă ești ca majoritatea creștinilor probabil gândești despre tine că îl iubești pe Dumnezeu. Dar Biblia îți oferă posibilitatea de a te evalua. Onest privind situația, iubești pe semenul tău pe care-l vezi? Sau.. îl tratezi cu indiferență?

  Se povestește despre Regina Angliei că într-o zi ce părea promițătoare, îmbrăcată ca un muritor de rând, a ieșit la plimbare. Însă, în scurtă vreme s-a pornit o ploaie torențială. Regina a sunat la ușa primei case solicitând locatarilor împrumutarea unei umbrele cu promisiunea returnării acesteia. Doamna din prag a măsurat-o pe necunoscută din cap până-n picioare si cu o neîncredere evidentă i-a oferit în cele din urmă o umbrelă mai veche, de care considera că s-ar putea lipsi..

  A doua zi un trimis al Reginei bate la aceiași ușă și înapoind umbrela ponosită și ruptă rostește câteva cuvinte: Regina Angliei vă mulțumește!! Imaginează-ți neliniștea și regretul aceluia: Dacă aș fi știut??

  Dar… tu știi? Tu știi că cel de lîngă tine este chiar frate cu tine? Realizezi tu  că este chiar copilul Regelui, ca și tine de altfel? Poți alege azi să vorbești nepoliticos, să fii ironic, să fii indiferent, sau… poți oferi un zâmbet cald, un răspuns politicos, un gest de bunătate, o îmbrățișare, un mulțumesc, un mic ajutor.

  Ia-ți timp pentru fratele tău, arată-i că-ți pasă și că te intereseaza persoana lui. Iubește-l pe Dumnezeu cu adevărat, azi.

  Daniel Mihăilă, pastor tineret, Conferința Muntenia

  Regele de lângă tine - 2019. Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...