Mulțumesc pentru fratele meu

  Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

  Să ai un frate înseamnă și bucurii și necazuri. 

  Desigur, nu este întotdeauna confortabil să ai un frate, mai ales când ieși cu prietenii la un joc cu mingea iar el, fratele mai mic, care nu e așa talentat în ochii lor, este dat la o parte și mai riști să pierzi și tu dacă insiști pentru el. Și te gândești: „Of, iar mă încurcă!”. Sau tocmai ți-ai făcut curat în cameră și vine el să-și caute o carte… și cât ar încerca să nu se observe că a umblat în bibliotecă, stângăcia fratelui mai mic se observă.  Atunci, un val negru de furie te cuprinde…!

  „Eu iubesc pe Dumnezeu” – zicem toți, dar după o astfel de zi, ipotetică, te așezi în patul tău, îți faci rugăciunea, Îi reamintești lui Dumnezeu cât Îl iubești, iar El te întreabă: „Cum rămâne cu fratele tău”?

  Și-ți dai seama, când toți prietenii pleacă, el rămâne, chiar dacă ți-a deranjat cărțile, patul, lucrurile… cu el te joci duminică seara șah, faci o cursă cu bicicleta, îți mai dă un like la canalul tău pe youtoube, el este acolo cu tine.

  În seara asta, Îi spun din nou lui Dumnezeu că Îl iubesc…și Îi mulțumesc pentru fratele meu!

  Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud

  Mulțumesc pentru fratele meu - 2019. Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...