Cântarul

  Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

  „Laura şi fratele ei, Mihai, nu se prea înţelegeau. Cât era ziua de lungă, căutau neîncetat câte un motiv de ceartă. Îşi măsurau merele şi, dacă nu erau perfect egale, cel cu mărul mai mare era vinovat că a luat intenţionat mărul cel mai mare. Sacoşele trebuiau cântările şi totul împărţit „pe din două” atunci când îi duceau câte ceva bunicii, ca să nu iasă cu supărare. Pe deasupra, ţineau o socoteală strictă a treburilor casnice. Atunci când mama avea trebuinţă ca cineva să ducă gunoiul, de exemplu, lista era verificată. Şi, de multe ori, auzea: „Mami, te iubesc, dar trebuie să aştepţi până ce vine Mihai de la şcoală. Este rândul lui!” Te întrebi cât poate rezista o mamă cu un astfel de tratament? Sau ce simte, în inima ei? Cu siguranţă ar prefera să „vadă” acel „Te iubesc!”, decât să-l audă! Ei bine, ulciorul nu a mers de multe ori la apă, cei doi fraţi au fost nevoiţi să audă şi părerea mamei, iar lista cu treburile casnice a dispărut ca prin minune.

  Crezi că lui Dumnezeu Îi place să audă sau să „vadă” că-L iubeşti? Cea mai bună cale de a-ţi demonstra astăzi iubirea faţă de El, este să-l iubeşti pe fratele tău (de corp sau spiritual), indiferent ce face acesta.”

  Mirela Dascălu, Instructor de exploratori Vaslui

  Cântarul - 2019. Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...