Cântarul

  Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

  „Laura şi fratele ei, Mihai, nu se prea înţelegeau. Cât era ziua de lungă, căutau neîncetat câte un motiv de ceartă. Îşi măsurau merele şi, dacă nu erau perfect egale, cel cu mărul mai mare era vinovat că a luat intenţionat mărul cel mai mare. Sacoşele trebuiau cântările şi totul împărţit „pe din două” atunci când îi duceau câte ceva bunicii, ca să nu iasă cu supărare. Pe deasupra, ţineau o socoteală strictă a treburilor casnice. Atunci când mama avea trebuinţă ca cineva să ducă gunoiul, de exemplu, lista era verificată. Şi, de multe ori, auzea: „Mami, te iubesc, dar trebuie să aştepţi până ce vine Mihai de la şcoală. Este rândul lui!” Te întrebi cât poate rezista o mamă cu un astfel de tratament? Sau ce simte, în inima ei? Cu siguranţă ar prefera să „vadă” acel „Te iubesc!”, decât să-l audă! Ei bine, ulciorul nu a mers de multe ori la apă, cei doi fraţi au fost nevoiţi să audă şi părerea mamei, iar lista cu treburile casnice a dispărut ca prin minune.

  Crezi că lui Dumnezeu Îi place să audă sau să „vadă” că-L iubeşti? Cea mai bună cale de a-ţi demonstra astăzi iubirea faţă de El, este să-l iubeşti pe fratele tău (de corp sau spiritual), indiferent ce face acesta.”

  Mirela Dascălu, Instructor de exploratori Vaslui

  Cântarul - 2019. Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...