O clasă divizată

  Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

  Se pare că cea mai veche îndeletnicire a oamenilor este aceea de a căuta motive de dezbinare. În anii 60 s-a făcut un experiment numit: „O clasă divizată.” În timpul lui într-o clasă de elevi a venit un oficial și a spus că au apărut niște studii care demonstrează că persoanele cu ochii albaștri sunt mai inteligente decât celelalte. Imediat elevii din clasa au început să se comporte în funcție de noua descoperire. Indiferent de rezultatele de până atunci, posesorii de ochi albaștri au început să fie mai buni la învățătură iar ceilalți mai disprețuiți inclusiv de ei înșiși. o ură imensă a cuprins întreaga clasă. După câteva săptămâni același oficial a venit să corecteze informația și să precizeze că de fapt rezultatele studiului sunt complet pe dos. Acum rezultate au început să apară în categoria cealaltă iar ura să își schimbe direcția. 

  Culoarea ochilor, a părului, a pielii, înălțimea, greutatea, rezultatele și multe alte deosebiri dintre noi pot fi tot atâtea motive de ură, de invidie, de discriminare în ultimă instanță. Ori de câte ori intri în acest cerc al urii de fapt îți manifești lipsa ta de dragoste față de Dumnezeu.

  Privește azi cu atenție la unul din colegii tăi pe care nu-l poți suferi și caută în el cel puțin un motiv care să te facă să vezi dragostea lui Dumnezeu în el.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  O clasă divizată - 2019. Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...