O clasă divizată

  Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

  Se pare că cea mai veche îndeletnicire a oamenilor este aceea de a căuta motive de dezbinare. În anii 60 s-a făcut un experiment numit: „O clasă divizată.” În timpul lui într-o clasă de elevi a venit un oficial și a spus că au apărut niște studii care demonstrează că persoanele cu ochii albaștri sunt mai inteligente decât celelalte. Imediat elevii din clasa au început să se comporte în funcție de noua descoperire. Indiferent de rezultatele de până atunci, posesorii de ochi albaștri au început să fie mai buni la învățătură iar ceilalți mai disprețuiți inclusiv de ei înșiși. o ură imensă a cuprins întreaga clasă. După câteva săptămâni același oficial a venit să corecteze informația și să precizeze că de fapt rezultatele studiului sunt complet pe dos. Acum rezultate au început să apară în categoria cealaltă iar ura să își schimbe direcția. 

  Culoarea ochilor, a părului, a pielii, înălțimea, greutatea, rezultatele și multe alte deosebiri dintre noi pot fi tot atâtea motive de ură, de invidie, de discriminare în ultimă instanță. Ori de câte ori intri în acest cerc al urii de fapt îți manifești lipsa ta de dragoste față de Dumnezeu.

  Privește azi cu atenție la unul din colegii tăi pe care nu-l poți suferi și caută în el cel puțin un motiv care să te facă să vezi dragostea lui Dumnezeu în el.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...