O clasă divizată

  Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

  Se pare că cea mai veche îndeletnicire a oamenilor este aceea de a căuta motive de dezbinare. În anii 60 s-a făcut un experiment numit: „O clasă divizată.” În timpul lui într-o clasă de elevi a venit un oficial și a spus că au apărut niște studii care demonstrează că persoanele cu ochii albaștri sunt mai inteligente decât celelalte. Imediat elevii din clasa au început să se comporte în funcție de noua descoperire. Indiferent de rezultatele de până atunci, posesorii de ochi albaștri au început să fie mai buni la învățătură iar ceilalți mai disprețuiți inclusiv de ei înșiși. o ură imensă a cuprins întreaga clasă. După câteva săptămâni același oficial a venit să corecteze informația și să precizeze că de fapt rezultatele studiului sunt complet pe dos. Acum rezultate au început să apară în categoria cealaltă iar ura să își schimbe direcția. 

  Culoarea ochilor, a părului, a pielii, înălțimea, greutatea, rezultatele și multe alte deosebiri dintre noi pot fi tot atâtea motive de ură, de invidie, de discriminare în ultimă instanță. Ori de câte ori intri în acest cerc al urii de fapt îți manifești lipsa ta de dragoste față de Dumnezeu.

  Privește azi cu atenție la unul din colegii tăi pe care nu-l poți suferi și caută în el cel puțin un motiv care să te facă să vezi dragostea lui Dumnezeu în el.

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  O clasă divizată - 2019. Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...