Fără pașaport

  Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. Ioan 14:1-3

  Inima ucenicilor este cuprinsă de teamă. Isus le spune că mai rămâne puţin timp printre ei, după care trebuie să plece undeva unde ucenicii săi nu-L pot urma. Petru întreabă surprins: „de ce nu pot veni după Tine acum? Eu îmi voi da viaţa pentru Tine.” Ioan 13:37 

  Ucenicii, nu înţelegeau despre ce vorbeşte Isus, şi ceea ce nu cunoaştem, ne umple cu frică şi nesiguranţă. Viitorul lor era necunoscut, ceţos, plin de mister, dacă Maestrul  lor pleacă. Dar unde şi de ce? Pentru ei, până la momentul dat, El reprezenta siguranţa. El era în stare să liniştească şi marea furtunoasă. Lângă El ţi traiul lor era asigurat, fiindcă putea să hrănească mii de oameni. Viaţa lor nu era periclitată de boli incurabile, fiindcă în faţa Lui leprosul se vindeca, paraliticul mergea, surdul auzea şi chiar şi mortul învia. 

  Siguranţa viitorului s-a transformat deodată în ceva nesigur, neclar şi înspăimântător. Cum vor îndura viaţa fără Isus.?

  Şi astăzi avem de a face cu mulţi oameni stresaţi, anxioşi şi deprimaţi. Mulţi îşi duc grija pentru traiul de zi cu zi, pentru războaiele purtate în lume, pentru calamităţile naturale nesfârşite. Nimeni nu este în siguranţă. 

  Dar Isus îţi spune astăzi: „Chiar dacă situaţia noastră este nesigură, nu lăsa inima ta să se frământe. Mai bine lasă-te în mâna Mea, nu intra în panică, nu dispera, fiindcă Eu vin după tine şi te duc într-un loc unde grijile nu te vor mai ajunge şi viitorul tău este asigurat”

  Szabo Ernő, instructor exploratori, Trans. Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...