Logodnicul nostru, Isus

Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. Ioan 14:1-3

În vechiul Israel (și nu numai), înainte de nuntă exista obiceiul ca tinerii să aibă un eveniment numit „logodnă”. Era momentul în care cei doi își exprimau foarte clar intenția și dragostea lor, familiile se împrieteneau și începeau planurile pentru nuntă, după care cei doi logodnici se „despărțeau” pentru aproximativ un an.

Era o perioadă în care se putea verifica dacă dragostea este reală și nu un foc de paie, era timpul în care băiatul construia prorpia casă pentru viitoarea lui familie iar ea, fata, pregătea îmbrăcăminte, lenjerii, covoare etc. pentru noua ei locuință.

Apoi venea nunta, acel eveniment mult așteptat de cei doi!

La fel se întâmplă și la scară mare cu nunta dintre Hristos și biserica Sa. După momentul în care a fost la noi și ne-a câștigat inima, Isus a plecat la Tatăl ca să ne pregătească o casă. Unii spun că nu va mai veni… Dar care logodnic ar renunța exact la evenimentul cel mai important pentru care se pregătește atâta timp: întâlnirea cu iubita lui soție?

Mie îmi este dor de Isus. Și abia aștept să fim acolo cu toții bucurându-ne de El și de tot ce a pregătit pentru noi!

Mihai Brașov, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video