Cu ochii închiși

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

Pe când avea doar cinci ani, Louis a rămas complet orb, după ce l-a trei ani și-a scăpat în ochiul drept o unealtă din atelierul tatălui său. Adesea, pe vremea aceea, nevăzătorii ajungeau să cerşească. Tatăl său, însă, l-a învăţat să citească, ghidându-i degetele deasupra unor bucăţi de lemn în care bătuse cuie sub forma literelor.

În şcoala primară a fost cel mai bun elev din clasă. Aflând de un sistem de scriere nocturnă folosit în armată (sistemul lui Barbier), l-a simplificat și adaptat, astfel încât și nevăzătorii să poată citi și scrie. În 1824, când Loius și-a prezentat noul sistem de comunicare colegilor săi, avea doar 15 ani.

Louis Braille a reuşit să-și învingă defectul, teama, nesiguranţa și neputinţa. Cu ce te confrunţi? Ai spus vreodată: „NU POT”? Ai avut dreptate! Sunt multe lucruri pe care nu le poţi face, la un anumit moment! Însă rugându-te, încercând, învăţând, perseverând și luptând, poţi face orice, cu ajutorul lui Hristos!

Și, cred că un aspect esenţial al acestei puteri pe care ţi-o dă Hristos, este că vei putea birui păcatul și ispitele din viaţa ta! Nu ceda! El a biruit înaintea ta!

Ștefan Mateaș, coordonator Zona Buzău, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video