Cu ochii închiși

  Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

  Pe când avea doar cinci ani, Louis a rămas complet orb, după ce l-a trei ani și-a scăpat în ochiul drept o unealtă din atelierul tatălui său. Adesea, pe vremea aceea, nevăzătorii ajungeau să cerşească. Tatăl său, însă, l-a învăţat să citească, ghidându-i degetele deasupra unor bucăţi de lemn în care bătuse cuie sub forma literelor.

  În şcoala primară a fost cel mai bun elev din clasă. Aflând de un sistem de scriere nocturnă folosit în armată (sistemul lui Barbier), l-a simplificat și adaptat, astfel încât și nevăzătorii să poată citi și scrie. În 1824, când Loius și-a prezentat noul sistem de comunicare colegilor săi, avea doar 15 ani.

  Louis Braille a reuşit să-și învingă defectul, teama, nesiguranţa și neputinţa. Cu ce te confrunţi? Ai spus vreodată: „NU POT”? Ai avut dreptate! Sunt multe lucruri pe care nu le poţi face, la un anumit moment! Însă rugându-te, încercând, învăţând, perseverând și luptând, poţi face orice, cu ajutorul lui Hristos!

  Și, cred că un aspect esenţial al acestei puteri pe care ţi-o dă Hristos, este că vei putea birui păcatul și ispitele din viaţa ta! Nu ceda! El a biruit înaintea ta!

  Ștefan Mateaș, coordonator Zona Buzău, pastor Conferința Muntenia

  Cu ochii închiși - 2019. Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...