Sparge gheața

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

Aceasta afirmaţie a Apostolului Pavel face parte din categoria încurajărilor pe care ai vrea sa le citeşti să le reciteşti în fiecare zi. Doar braţele celui care luptă, doar picioarele celui care aleargă vor primi puterea şi binecuvântarea divină pentru a birui. 

Uite, învaţă lecţia perseverenţei din următoarea imagine! Doi copii se jucau într-o zi de iarna pe un lac îngheţat. Era o zi perfectă de vacanţă! Într-un moment de neatenţie, săniile îi poartă spre o zonă unde gheaţa era subţire şi unul dintre copii cade în apa atât de rece. Cu eforturi supraomeneşti, tovarăşul de joacă l-a adus pe suprafaţă solidă de gheaţă, după mai multe încercări nereuşite. Întrebat cum a reuşit să-l salveze, având în vedere ca era un lucru destul de greu chiar şi pentru un adult cu atât mai mult pentru copil, acesta a răspuns: ,, Nu a fost nimeni care să-mi spună că e imposibil! Dacă eu nu aş fi putut să-l salvez, nu ar fi fost nimeni în jur care să poată!”

Gândeşte-te dacă tu ai făcut tot ce poţi pentru a oferi ajutor semenilor tăi! Chiar dacă mulţimea te va descuraja, nu te opri! Mergi înainte! Cere-i ajutorul lui Dumnezeu acolo unde simţi că nu mai poţi sau nu ştii! El nu a dezamăgit niciodată!

Elvira Rusin Ion, părinte, Cervenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor