Articolul precedentIacov – religie, pur și simplu
  Articolul următorIacov – vorba dulce

  Sparge gheața

  Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

  Aceasta afirmaţie a Apostolului Pavel face parte din categoria încurajărilor pe care ai vrea sa le citeşti să le reciteşti în fiecare zi. Doar braţele celui care luptă, doar picioarele celui care aleargă vor primi puterea şi binecuvântarea divină pentru a birui. 

  Uite, învaţă lecţia perseverenţei din următoarea imagine! Doi copii se jucau într-o zi de iarna pe un lac îngheţat. Era o zi perfectă de vacanţă! Într-un moment de neatenţie, săniile îi poartă spre o zonă unde gheaţa era subţire şi unul dintre copii cade în apa atât de rece. Cu eforturi supraomeneşti, tovarăşul de joacă l-a adus pe suprafaţă solidă de gheaţă, după mai multe încercări nereuşite. Întrebat cum a reuşit să-l salveze, având în vedere ca era un lucru destul de greu chiar şi pentru un adult cu atât mai mult pentru copil, acesta a răspuns: ,, Nu a fost nimeni care să-mi spună că e imposibil! Dacă eu nu aş fi putut să-l salvez, nu ar fi fost nimeni în jur care să poată!”

  Gândeşte-te dacă tu ai făcut tot ce poţi pentru a oferi ajutor semenilor tăi! Chiar dacă mulţimea te va descuraja, nu te opri! Mergi înainte! Cere-i ajutorul lui Dumnezeu acolo unde simţi că nu mai poţi sau nu ştii! El nu a dezamăgit niciodată!

  Elvira Rusin Ion, părinte, Cervenia

  Sparge gheața - 2019. Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...