Ce notă vei lua

  Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

  „Toți o să luați bacul. Singura întrebare e «cu ce notă?»”, au fost primele cuvinte ale profului de română, în clasa a noua. M-a iritat puțin această încredere aproape arogantă în niște copii de 14-15 ani care nu știau nici materia din acel an, cu atât mai puțin materia de bacalaureat. Dar anii au trecut, am ajuns la finalul acelor patru ani de liceu și proful a trebuit să plece, lăsându-ne într-a XII-a, semestrul al II-lea, cu un înlocuitor. Puțin spus șoc a fost ceea ce am simțit cu toții, mai ales că mai rămăsese o parte bună de materie încă nepredată, iar un profesor nou însemna și un stil nou, iar noi ne cam prinsesem de „Decalogul lui Jicu”, așa cum își denumea profu’ planul de predare în zece puncte. 

  După ultima oră l-am prins pe hol și i-am spus ce aveam pe suflet și îngrijorările mele cu privire la subiectul de eseu. Niciodată nu depășisem o pagină și jumătate la eseuri, iar pentru bac îmi trebuiau măcar două pagini. „Lasă, o să scrii trei-patru pagini, doar ai făcut româna cu mine”, mi-a zis profu’ apăsând pe fiecare cuvânt, după care a dispărut. 

  Cinci pagini am scris. Nu-i așa că-i minunat când cineva are încredere în tine? Parcă prinzi aripi când ai un prieten în spate, parcă nimic nu mai e greu atunci când, indiferent de situație, știi pe Cine te poți baza și în numele cui te duci să te bați cu lumea.

  Dumnezeu are încredere în tine că vei face lucruri mari împreună cu El!

  Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

  Ce notă vei lua - 2019. Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...