Ce notă vei lua

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

„Toți o să luați bacul. Singura întrebare e «cu ce notă?»”, au fost primele cuvinte ale profului de română, în clasa a noua. M-a iritat puțin această încredere aproape arogantă în niște copii de 14-15 ani care nu știau nici materia din acel an, cu atât mai puțin materia de bacalaureat. Dar anii au trecut, am ajuns la finalul acelor patru ani de liceu și proful a trebuit să plece, lăsându-ne într-a XII-a, semestrul al II-lea, cu un înlocuitor. Puțin spus șoc a fost ceea ce am simțit cu toții, mai ales că mai rămăsese o parte bună de materie încă nepredată, iar un profesor nou însemna și un stil nou, iar noi ne cam prinsesem de „Decalogul lui Jicu”, așa cum își denumea profu’ planul de predare în zece puncte. 

După ultima oră l-am prins pe hol și i-am spus ce aveam pe suflet și îngrijorările mele cu privire la subiectul de eseu. Niciodată nu depășisem o pagină și jumătate la eseuri, iar pentru bac îmi trebuiau măcar două pagini. „Lasă, o să scrii trei-patru pagini, doar ai făcut româna cu mine”, mi-a zis profu’ apăsând pe fiecare cuvânt, după care a dispărut. 

Cinci pagini am scris. Nu-i așa că-i minunat când cineva are încredere în tine? Parcă prinzi aripi când ai un prieten în spate, parcă nimic nu mai e greu atunci când, indiferent de situație, știi pe Cine te poți baza și în numele cui te duci să te bați cu lumea.

Dumnezeu are încredere în tine că vei face lucruri mari împreună cu El!

Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video