Ce notă vei lua

  Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

  „Toți o să luați bacul. Singura întrebare e «cu ce notă?»”, au fost primele cuvinte ale profului de română, în clasa a noua. M-a iritat puțin această încredere aproape arogantă în niște copii de 14-15 ani care nu știau nici materia din acel an, cu atât mai puțin materia de bacalaureat. Dar anii au trecut, am ajuns la finalul acelor patru ani de liceu și proful a trebuit să plece, lăsându-ne într-a XII-a, semestrul al II-lea, cu un înlocuitor. Puțin spus șoc a fost ceea ce am simțit cu toții, mai ales că mai rămăsese o parte bună de materie încă nepredată, iar un profesor nou însemna și un stil nou, iar noi ne cam prinsesem de „Decalogul lui Jicu”, așa cum își denumea profu’ planul de predare în zece puncte. 

  După ultima oră l-am prins pe hol și i-am spus ce aveam pe suflet și îngrijorările mele cu privire la subiectul de eseu. Niciodată nu depășisem o pagină și jumătate la eseuri, iar pentru bac îmi trebuiau măcar două pagini. „Lasă, o să scrii trei-patru pagini, doar ai făcut româna cu mine”, mi-a zis profu’ apăsând pe fiecare cuvânt, după care a dispărut. 

  Cinci pagini am scris. Nu-i așa că-i minunat când cineva are încredere în tine? Parcă prinzi aripi când ai un prieten în spate, parcă nimic nu mai e greu atunci când, indiferent de situație, știi pe Cine te poți baza și în numele cui te duci să te bați cu lumea.

  Dumnezeu are încredere în tine că vei face lucruri mari împreună cu El!

  Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

  Ce notă vei lua - 2019. Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...