Dintre flăcări

  Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

  Într-o seară la un han, doi călători obositi stăteau de vorbă. Deodată, afară se face vacarm. Alarmaţi, cei doi ies  şi văd o casă cuprinsă de flăcări, iar alături o femeie ţipând..:

  – Copilul meu este în casă!!

  Fără să stea pe gânduri, unul din cei doi călători intră printre flăcări şi după ceva timp, iese cu pruncul în brațe. Femeia îi mulțumește cu lacrimi în ochii, în timp ce lumea îl privea cu admirație pentru fapta sa. În tot acest timp, prietenul său care nici nu se mișcase, aştepta liniştit în faţa hanului.

  Întors la masă, acesta îl întreabă:

  – Puteai să mori, ce te-a făcut să-ți riști viaţa?

  – Am sărit în flăcări pentru a salva copilul.E în lucru care ar trebui să fie cât se poate de normal.Dacă te uiți în jur, în natură, poţi învăţa cum unele se jertfesc pt altele;

  Grăuntele din pământ putrezeşte pentru ca din el să răsară o plantă nouă, o mamă își sacrifică tinerețea pentru a-și crește copilași şi ai educa, soldatul moare apărându-şi tara, şi multe altele.. trăiesc unele pt altele.

  – Bine, dar dacă mureai, ce realizai?

  – Atunci, poate aş fi fost şi eu asemenea grăuntelui…

  Cel cu sufletul curat caută binele celorlalți şi nu pe al său, prin tot ceea ce face trăieşte pentru a fi o bucurie pentru alţii. Dragostea exista doar în libertate, iar noi suntem liberi prin Harul oferit.

  Todoran Luminita, Intructor exploratori, Tr.Sud

  Dintre flăcări - 2019. Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...