Cel mai frumos cadou

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

„Am avut foarte puține jucării în copilărie. Situația noastră financiară impunea mereu alte priorități, dar am avut mereu cel puțin o jucărie cu care să mă joc. Niciodată însă tot ce mi-am dorit. În dimineața în care am împlinit șapte ani, am găsit lângă patul meu trei pachete mari. Am deschis cu nerăbdare primul iar în el erau hainele cu care trebuia să mă îmbrac. Am trecut repede la al doilea dar și în el era o altă glumă. Furios am luat al treilea și crezând că este o altă glumă l-am ridicat ca să-l arunc dar dintre hârtii a ieșit la iveală un pistol care făcea zgomote asemenea unuia adevărat, scotea scântei și aprindea luminițe. Nimeni dintre prietenii mei nu avea și nu văzuse așa ceva. Era ceva unic și personalizat la așteptările mele. Peste numai câteva săptămâni când pe o distanță de câteva străzi știa toată lumea despre cadoul meu, pistolul cel frumos și unic a dispărut fără urmă. 

Dumnezeu vrea să ne ofere cel mai frumos cadou: mântuirea sau trăirea pentru veșnicie în Împărăția Cerurilor. Trebuie doar să primești acest dar și să te pregătești pentru noua cetățenie. Nu se poate plăti, nu se poate cumpăra dar mai ales nu poate fi furat.”

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video