Refill

  Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

  Cum ar fi dacă în fiecare lună, în ultima zi a lunii ai primi un cadou. Și asta pentru un an întreg! Sună mai bine decât să primești toate cadourile o singură dată, de ziua ta, nu?! Exact asta mi s-a întâmplat mie. Într-o zi din vara anului 2001 a venit la mine colegul meu Robert și mi-a spus că sunt afară două persoane care vor să-mi vorbească. Am ieșit curios să văd despre ce este vorba. În prag stăteau un bărbat și o femeie pe care nu-i mai văzusem niciodată care mi-au spus că sunt dispuși să-mi plătească taxele de studii pentru anul care urma. Nu știam ce să cred pentru că plata studiilor era cea mai mare frământare a mea din acele zile, frământare de care știa doar Dumnezeu! Ceea ce a urmat m-a convins de faptul că Dumnezeu era în spatele acestei ”întâmplări”. Pe tot parcursul următorului an, în ultima zi a fiecărei luni, fără excepție, am primit banii pentru următoare lună. Într-un anumit fel, acest lucru ni se întâmplă tuturor și nu doar odată pe lună. 

  În fiecare dimineață primim din partea lui Dumnezeu resursele Harului Său pentru o nouă zi, așa cum este și ziua de azi. Bucură-te de Harul Domnului în această zi!

  Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

  Refill - 2019. Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...