Vegheați!

Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Marcu 13:32

Au existat oameni care nu au vrut să se acomodeze cu adevărul simplu al acestui text. Au încercat calcule complicate, bazate pe profeții și pe alte texte inspirate, au apelat la istorie, la știință. Au fost avansate multe date pentru ziua revenirii lui Isus și toate au avut ceva în comun: toate au dus către dezamăgire. Un exemplu bine cunoscut este cel al Marii Dezamăgiri din 22-23 Octombrie 1844. Mulți oameni au fost dezamăgiți în acele zile.

Textul de astăzi exprimă mai multe lucruri și dincolo de dezamăgirea de a ști că nu vom afla din timp despre revenirea lui Isus, am putea să primim vestea bună de aici: Isus nu pune sub semnul îndoielii revenirea Lui, ci o afirmă clar.

Și mai este un lucru care derivă din înțelegerea acestor cuvinte: nu este atât de important când va veni Isus, ci cu adevărat important este să fim pregătiți pentru întâlnirea cu El. De aceea Isus încheie cuvântarea din care face parte textul de astăzi astfel: Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!” Marcu 13:37

Adi Ţucmeanu, pastor, Turnu Măgurele

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video