Vegheați!

  Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Marcu 13:32

  Au existat oameni care nu au vrut să se acomodeze cu adevărul simplu al acestui text. Au încercat calcule complicate, bazate pe profeții și pe alte texte inspirate, au apelat la istorie, la știință. Au fost avansate multe date pentru ziua revenirii lui Isus și toate au avut ceva în comun: toate au dus către dezamăgire. Un exemplu bine cunoscut este cel al Marii Dezamăgiri din 22-23 Octombrie 1844. Mulți oameni au fost dezamăgiți în acele zile.

  Textul de astăzi exprimă mai multe lucruri și dincolo de dezamăgirea de a ști că nu vom afla din timp despre revenirea lui Isus, am putea să primim vestea bună de aici: Isus nu pune sub semnul îndoielii revenirea Lui, ci o afirmă clar.

  Și mai este un lucru care derivă din înțelegerea acestor cuvinte: nu este atât de important când va veni Isus, ci cu adevărat important este să fim pregătiți pentru întâlnirea cu El. De aceea Isus încheie cuvântarea din care face parte textul de astăzi astfel: Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!” Marcu 13:37

  Adi Ţucmeanu, pastor, Turnu Măgurele

  Vegheați! - 2019. Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Marcu 13:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...