Semper paratus!

  Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Marcu 13:32

  „Semper paratus” este o expresie din limba latină care tradusă ar însemna ”Pregătit oricând!”. Expresia reprezintă motto-ul oficial al mai multor organizații între care Paza de coastă a Statelor Unite. Mi se pare că motto-ul acesta este semnificativ pentru noi, creștinii! În versetul biblic pe care îl avem în atenție intenția lui Isus nu este să exprime o lipsă de bunăvoință a lui Dumnezeu!

  Nu trebuie înțeles că Dumnezeu ar ascunde de noi momentul revenirii lui Isus, găsind satisfacție în dezorientarea noastră. Nu! Dumnezeu nu Se ascunde de noi, nu vrea să ne ia prin surprindere, nepregătiți! Dimpotrivă! Singurul motiv pentru care momentul revenirii lui Hristos nu ne este descoperit este că pentru sănătatea noastră spirituală noi trebuie să fim Semper paratus, ”pregătiți oricând”, ”gata oricând”! Data viitoare când vei răspunde salutului explo ”Pentru Domnul!” și vei spune ”Gata oricând!” gândește-te și la această dimensiune: fii pregătit zi de zi și clipă de clipă pentru revenirea lui Isus! Pentru Domnul … Gata oricând!

  Narcis Ardelean, masterghid, Conferința Banat

  Semper paratus! - 2019. Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Marcu 13:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...