Curioșii

  Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Marcu 13:32

  „Ţin minte o ocazie în care, mergând la cineva în vizită, s-a întâmplat ceva ce nu voi putea uita. Stăteam de vorba cu gazdele, adulţii familiei. La un moment dat, s-a auzit un mic zgomot la o uşă care dădea spre camera copiilor. Tatăl, dându-şi seama despre ce este vorba, s-a ridicat încet de pe scaun, a mers tiptil spre uşa cu pricina şi a tras de ea cu o mişcare bruscă. În momentul în care s-a deschis uşa, unul dintre băieţi a căzut jos instantaneu. Ce făcea? Asculta discuţia lipit de uşă. Cum te simţi când nu ştii ceva? Poţi dormi liniştit sau eşti un curios notoriu? 

  Poate că şi tu te-ai întrebat: „Cum adică, nici Fiul nu Ştie?” Cred că ai aflat explicaţia: Isus, ca Fiu al omului, a renunţat la atributele Sale de Dumnezeu, inclusiv la acela de Atotştiutor. Când S-a înălţat la cer Şi-a recăpătat toate atributele (mai puţin omniprezenţa) şi din nou a ştiut totul. De-a lungul timpului, mai mulţi teologi sau creştini simpli au încercat să o facă pe atotştiutorii. Au fixat date sau termene ale revenirii lui Isus. Astfel au ajuns să fie prooroci mincinoşi. Nu ai de unde să ştii datele ascunse ale lui Dumnezeu. Pregăteşte-te pentru ziua aceea, neştiută ca dată!”

  Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

  Curioșii - 2019. Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Marcu 13:32
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...