Poți purta și Numele Lui

  Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

  „Te-ai întrebat vreodată de ce purtăm nume? Vei spune: „Ca să ne deosebim!”. Ai răspuns foarte bine. Dar ştii că ele înseamnă responsabilitate, dragoste şi poate chiar mai mult? Cel de familie îl avem ca să se ştie din ce familie ne tragem. Nu ni l-a ales nimeni, dar vine cu o mare responsabilitate: acţiunile noastre vor face cinste sau ruşine întregii familii. Prenumele, în schimb, ni l-au ales cu multă dragoste părinţii. Poate ai avut privilegiul de a pune nume unui căţeluş, unei pisicuţe sau altui animăluţ. De cele mai multe ori, ne luăm după înfăţişare: dacă este roşcat – îi spunem Morcovel, dacă are o pată de altă culoare în jurul unui ochi – Peticel, dacă are blana mare şi pufoasă – Pufi. Şi aceasta pentru că am vrea ca numele să îl reprezinte. Maria şi Iosif nu au ales numele Copilului lor. Dumnezeu a ales. Isus înseamnă, printre altele, Dumnezeu salvează sau Dumnezeu mântuieşte. 

  Nu ştiu ce nume porţi. S-ar putea ca numele tău să aibă o însemnătate: David – cel preaiubit, Ioana – Iehova este îndurător, Andrei – puternic, viteaz. Oricare îţi este numele, poartă-l cu demnitate, iar prin ceea ce faci astăzi, să aduci cinste părinţilor şi lui Dumnezeu!”

  Mirela Dascălu, Instructor de exploratori Vaslui

  Poți purta și Numele Lui - 2019. Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...