Doar un Copil…

  Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

  Când venea un copil pe lume era o bucurie de nedescris. Pentru un popor subjugat toate speranțele stăteau în copiii care se nășteau. Poate ei vor aduce eliberarea și o lume mai bună. Așa era în vremea când s-a născut Isus. Tot Israelul aștepta cu nerăbdare eliberarea.

  Într-o zi ajunge la templu o familie săracă. Erau acolo pentru a aduce înaintea lui Dumnezeu Pruncul și pentru a-i da un nume. Un preot care făcea același lucru de multă vreme a luat copilul sărac în brațe L-a închinat Domnului și i-a dat numele Isus – un nume comun în societatea de atunci. Apoi L-a înapoiat mamei Lui fără să știe nimic! Nu știa că a ținut în brațe pe Împăratul Universului! Nu știa că a dat numele Mântuitorului! Doar un bătrânel de rând, Simeon și o prorociță, Ana, au știut cine e cu adevărat acest Isus. Clipa în care Simeon l-a luat în brațe pe Mântuitor a fost cea mai măreață în întreaga lui viață.

  Suntem la final de an. Nu știu dacă L-ai văzut pe Dumnezeu în viața ta în acest an. Dar știu că în graba noastră neglijăm să îl vedem pe Dumnezeu. Dumnezeu te-a însoțit și îți este aproape și acum. E aproape de tine să-ți dea mântuirea. Prinde-L de mână și mergi cu El până în veșnicii!

  Adrian Dorgo, Coordonator Exploratori Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...