Identitate

  Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

  Era prima zi de școală și mama cu mine de mână aștepta pe holul școlii. Cineva se apropie, se prezintă ca fiind învățătorul și o întreabă pe mama:

  „E fetiță sau băiat?” 

  „E băiat” răspunse mama iute, „o să-l tund mai scurt dacă trebuie!”

  „Cum te cheamă?” întrebă învățătorul uitându-se în ochii mei.

  „Ionuț” am răspuns eu sigur, deși îmi sunau în gând toate poreclele mele. Nu știu ce porecla ai avut sau ai tu dar eu am avut mai multe, astfel încât la un moment dat nu mai eram sigur care-mi este numele. Credeam că numele mi-a fost prima poreclă.

  „Și ce vrei să te faci când vei fi mare?” continuă învățătorul. 

  „Păi…” și n-am știut ce să zic. „Oare de ce trebuie să faci ceva în viață”, mă întrebam. „Și ce ar trebui să fac?”

  Am învățat că orice persoană este identificată prin cel putin trei lucruri: gen, nume și ce face adică meserie și caracter. Genul și numele le primim la naștere. Meseria și caracterul le alegem. Isus și-a acceptat identitea ca Fiul al lui Dumnezeu, și-a acceptat numele, și a ales chemarea de a fi Mântuitorul lumii. Ce chemare are Dumenzeu pentru tine? Dumnezeu îi spune lui Ieremia, un tânăr, „te-am pus deoparte din pântecele mamei tale ca să fii prooroc” Ier 1:5. Pe mine pentru ce m-ai pus deoparte Doamne?

  Croitoru Ionuț pastor, Transilvania de. Sud

  Identitate - 2019. Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...