Identitate

Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

Era prima zi de școală și mama cu mine de mână aștepta pe holul școlii. Cineva se apropie, se prezintă ca fiind învățătorul și o întreabă pe mama:

„E fetiță sau băiat?” 

„E băiat” răspunse mama iute, „o să-l tund mai scurt dacă trebuie!”

„Cum te cheamă?” întrebă învățătorul uitându-se în ochii mei.

„Ionuț” am răspuns eu sigur, deși îmi sunau în gând toate poreclele mele. Nu știu ce porecla ai avut sau ai tu dar eu am avut mai multe, astfel încât la un moment dat nu mai eram sigur care-mi este numele. Credeam că numele mi-a fost prima poreclă.

„Și ce vrei să te faci când vei fi mare?” continuă învățătorul. 

„Păi…” și n-am știut ce să zic. „Oare de ce trebuie să faci ceva în viață”, mă întrebam. „Și ce ar trebui să fac?”

Am învățat că orice persoană este identificată prin cel putin trei lucruri: gen, nume și ce face adică meserie și caracter. Genul și numele le primim la naștere. Meseria și caracterul le alegem. Isus și-a acceptat identitea ca Fiul al lui Dumnezeu, și-a acceptat numele, și a ales chemarea de a fi Mântuitorul lumii. Ce chemare are Dumenzeu pentru tine? Dumnezeu îi spune lui Ieremia, un tânăr, „te-am pus deoparte din pântecele mamei tale ca să fii prooroc” Ier 1:5. Pe mine pentru ce m-ai pus deoparte Doamne?

Croitoru Ionuț pastor, Transilvania de. Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video