Primul explorator

  Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

  Cu cine a început prima dată exploratorismul? Cine a fost pentru prima dată învestit pentru cea mai frumoasă dar și periculoasă camporee intergalactică? Cine a fost ințiatorul tuturor specializărilor existente și a multor altora pe care încă nu le cunoaștem? Cu siguranță, Isus! Fără El, nu ar fi existat și nu va exista nici-un explorator.

  Ne-a oferit detalii privind Comunicarea (cele mai bune discursuri publice rostite de cineva în această lume), Primul Ajutor (mai competent decât cei mai vestiți medici contemporani), Orientare (a ajuns în lumea noastră, ne-a oferit metode noi și neînțelese de deplasare (plutind pe apă), iar apoi S-a întors dincolo de tot ce poate oferi acum specializarea stele – Acasă), Leadership (cel mai bun instructor, mai întâi pentru 12, iar mai apoi, chiar pentru 70)… Iar dacă aș scrie despre tot ce ne leagă pe noi, exploratorii de El, am descoperi că nu este nimic în afara Lui. 

  Vreau totuși, să îți spun ceva, despre cea mai importantă specializare a lui Isus: aceea de a mântui din păcate. El nu a venit, doar pentru a ne colora viața, ci pentru a ne salva, după cum tu nu ești explorator doar pentru că este frumos, ci pentru că prin ceea ce faci ca explorator, visezi la a „explora cu El, mii de galaxii”…

  Felix Mușat, Director Tineret, Conferința Muntenia

  Primul explorator - 2019. Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...