O perspectivă corectă

  Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. (Geneza 1:3)

  În cartea sa „The Best Is Yet To Be” (Ce e mai frumos, va urma), Henry Durbanville povestește despre o fetiță săracă din Londra care a câștigat concursul „Cea mai frumoasă floare”. Floarea ei, nu era așezată într-un ghiveci obișnuit, ci într-o ceașcă crăpată, și nu a crescut într-o seră, ci în podul unei clădiri dărăpănate dintr-un cartier sărac al orașului. Mulți au fost mirați de câștigătoarea anului, însă câțiva și-au și făcut curaj să o întrebe: „Care e secretul prin care a reușit să crești o floare atât de frumoasă?”.

  Răspunsul ei a fost: „Am avut grijă, ca întotdeauna să o așez acolo unde e lumină.”

  Eroi adevărați, sau adevărații eroi! Acesta ar trebui să fie titlul devoționalului de exploratori de anul acesta.

  Știi ce este un erou?

  În încercarea de a da un răspuns, te rog să te ridici peste definiția cinematografică sau fantezistă, și să privești la adevăratele calități ale unui erou.

  Știu că e greu, mai ales acum când ai pășit în anul 2020, și alții au pregătit deja răspunsul pentru tine. Azi, mai mult decât oricând e important versetul zilei: „Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!”. Și a fost lumină.” (Geneza 1:3)

  Vezi tu, eu cred că un erou adevărat, te va ajuta tot timpul să vezi lucrurile corect. Să ai o perspectivă corectă. O viziune clară. Iar pentru aceasta ai nevoie de lumină.

  Sunt multe motive pentru care doar Dumnezeu trebuie fie adevăratul tău Erou, dar dacă cauți un motiv specific, începe cu acesta. Dumnezeu știa că avem nevoie de lumină, și toată lucrarea Sa, pentru noi, a început cu lumină.

  Nu știu cum arăta pământul la început. Biblia vorbește doar despre întuneric și pustietate.

  Nu știu cum este viața ta acum la început de an, mai ales că sunt sigur că și în anul acesta vei trece prin anumite încercări.

  DAR știu ce vrea să facă Dumnezeu în viața ta! Mai întâi să aducă lumină! Căci dacă vei păși în lumină, vei păși mai sigur, mai frumos, chiar veșnic.

  Cum va aduce Dumnezeu lumină? Psalmistul spunea: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, și o lumină pe cărarea mea.” (Psamul 119:105)

  Anul acesta din Cuvânt, vom descoperi oameni care l-au lăsat pe Dumnezeu să fie Eroul lor, pentru ca învățând despre ei, și văzând modul în care l-au lăsat pe Dumnezeu să definească viața lor, să ne dorim și noi să fim asemenea lor.

  Și sper ca fiecare zi, petrecută în lumină să te transforme într-o eroină, sau erou al lui Isus.


  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferinte

  O perspectivă corectă - 2020. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. (Geneza 1:3)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...