O perspectivă corectă

  Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. (Geneza 1:3)

  În cartea sa „The Best Is Yet To Be” (Ce e mai frumos, va urma), Henry Durbanville povestește despre o fetiță săracă din Londra care a câștigat concursul „Cea mai frumoasă floare”. Floarea ei, nu era așezată într-un ghiveci obișnuit, ci într-o ceașcă crăpată, și nu a crescut într-o seră, ci în podul unei clădiri dărăpănate dintr-un cartier sărac al orașului. Mulți au fost mirați de câștigătoarea anului, însă câțiva și-au și făcut curaj să o întrebe: „Care e secretul prin care a reușit să crești o floare atât de frumoasă?”.

  Răspunsul ei a fost: „Am avut grijă, ca întotdeauna să o așez acolo unde e lumină.”

  Eroi adevărați, sau adevărații eroi! Acesta ar trebui să fie titlul devoționalului de exploratori de anul acesta.

  Știi ce este un erou?

  În încercarea de a da un răspuns, te rog să te ridici peste definiția cinematografică sau fantezistă, și să privești la adevăratele calități ale unui erou.

  Știu că e greu, mai ales acum când ai pășit în anul 2020, și alții au pregătit deja răspunsul pentru tine. Azi, mai mult decât oricând e important versetul zilei: „Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!”. Și a fost lumină.” (Geneza 1:3)

  Vezi tu, eu cred că un erou adevărat, te va ajuta tot timpul să vezi lucrurile corect. Să ai o perspectivă corectă. O viziune clară. Iar pentru aceasta ai nevoie de lumină.

  Sunt multe motive pentru care doar Dumnezeu trebuie fie adevăratul tău Erou, dar dacă cauți un motiv specific, începe cu acesta. Dumnezeu știa că avem nevoie de lumină, și toată lucrarea Sa, pentru noi, a început cu lumină.

  Nu știu cum arăta pământul la început. Biblia vorbește doar despre întuneric și pustietate.

  Nu știu cum este viața ta acum la început de an, mai ales că sunt sigur că și în anul acesta vei trece prin anumite încercări.

  DAR știu ce vrea să facă Dumnezeu în viața ta! Mai întâi să aducă lumină! Căci dacă vei păși în lumină, vei păși mai sigur, mai frumos, chiar veșnic.

  Cum va aduce Dumnezeu lumină? Psalmistul spunea: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, și o lumină pe cărarea mea.” (Psamul 119:105)

  Anul acesta din Cuvânt, vom descoperi oameni care l-au lăsat pe Dumnezeu să fie Eroul lor, pentru ca învățând despre ei, și văzând modul în care l-au lăsat pe Dumnezeu să definească viața lor, să ne dorim și noi să fim asemenea lor.

  Și sper ca fiecare zi, petrecută în lumină să te transforme într-o eroină, sau erou al lui Isus.


  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferinte

  O perspectivă corectă - 2020. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. (Geneza 1:3)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...