Tehnoredactare

  Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu. – Geneza 2:7

  Probabil cunoaștem cu toții ecuația: țărână + suflare de viață = suflet viu. Dar, aș vrea să privim altfel la acest text: acum Adam suntem noi, eroii acestui episod biblic.

  Știați că… există o specializare explo numită „Tehnoredactare”? Eu am folosit cunoștințele cerute acolo ca să redactez acest devoțional!

  Structura unui sistem de calcul (computer, smartphone etc.)

  Hardware – partea fizică, materială, palpabilă

  Software – partea logică, informațională (aplicații, informații)

  O paralelă biologico-teologică:

  Hardware <-> corp / organism

  Software <-> viață / minte / suflet (nu ca entitate separată, ci ca personalitate / spiritualitate / afectivitate)

  Așa cum un software nu poate exista în neant, în afara unui suport hardware, la fel un suflet separat de trup este o noțiune „imposibilă”, nebiblică. Și reciproca e valabilă: hardware-ul fără software este complet inutil, după cum un corp fără viață nu mai reprezintă o ființă. În ambele cazuri nu dualismul sau dihotomia e modelul, ci unitatea indivizibilă.

  Pentru dispozitivele electronice se construiește întâi hardware-ul și apoi se instalează un software. Procedând astfel, oamenii nu fac decât să urmeze un model Divin: Dumnezeu a fabricat (modelat) un hardware (trup) pentru om și apoi a instalat prin transfer wireless un software (a suflat asupra lui suflarea de viață).

  Așa cum învățăm și din legile explo și cum încercăm să facem prin toate activitățile din programul de exploratori, să ne străduim să ne dezvoltăm armonios atât trupul, cât și sufletul, pentru că Dumnezeu ne-a creat ca o unitate indestructibilă între cele două:

  – dacă ai foarte mult de învățat, nu neglija să faci mișcare (să te plimbi, să alergi, să faci genuflexiuni sau flotări) – te va ajuta să te destinzi și să fii mai eficient la învățat

  – nu petrece prea mult timp în fața telefonului sau a computerului – sedentarismul (lipsa de mișcare) e una dintre principalele cauze ale bolilor moderne (doar unul dintre efectele nefaste ale tehnologiei)

  – nu recomand să petreci ore întregi privind la sport – nu câștigi nimic; mai bine practică unul, preferabil cât mai puțin violent (fără contact fizic între jucători)

  – dacă ești pasionat de un sport, nu-l lăsa să te ia în stăpânire; nu uita să te rogi, să studiezi și să citești – mintea trebuie cultivată în egală măsură


  Koós Tiberiu, Conducator de Club – Conferinta Muntenia

  Tehnoredactare - 2020. Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu. - Geneza 2:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...