Articolul precedentDragoste deplină
  Articolul următorUnde va sta îngerul?

  Împreună cu Dumnezeu

  Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului și toate păsările cerului; și le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; și orice nume pe care-l dădea omul fiecărei viețuitoare, acela-i era numele. – Geneza 2:19

  Dumnezeul care a creat fiecare fiară și fiecare pasăre de pe pământ, de la frumusețea penajului papagalilor, la incredibila complexitate a neuronilor mamiferelor și toate astea în mai puțin de două zile, nu putea să le dea și câte un nume fiecăreia? Ba chiar ar fi fost mai rapid, mai simplu, mai eficient. Atunci, de ce a avut nevoie de Adam să facă asta?

  Pasiunea mea pentru istorie a apărut în clasa a 5-a. Profesorul meu de istorie redacta o revistă pentru școala noastră generală și într-o zi a venit la mine să-mi ceară „ajutorul”. Avea nevoie de un articol despre un anumit eveniment istoric și m-a rugat pe mine să-l scriu. Apoi m-a luat în echipa de redactare a revistei și am ajuns responsabil pentru articolele de istorie din revistă.

  Îmi dau seama acum că profesorul nu avea nevoie de ajutorul meu. Nu mai țin minte cum a ieșit articolul, dar sigur e ceva ce el putea să facă de 100 de ori mai bine. Dar implicarea mea în această revistă și faptul că am putut face parte din acea echipă m-a făcut să mă simt responsabil, important și util. Și a trezit în mine un drag pentru istorie pe care încă îl port în inimă.

  Dumnezeu nu avea nevoie de ajutorul lui Adam, ci Adam avea nevoie să-și înțeleagă rolul în această Grădină a Edenului. Dumnezeu în înțelepciunea Lui, prin acest mic și neimportant gest, i-a arătat lui Adam că nu e o creatură ca toate celelalte, că e creat după imaginea Lui Dumnezeu. I-a oferit responsabilitatea și privilegiul de-a face parte din echipa de guvernare a pământului!

  Același lucru se întâmplă și cu noi azi, Domnul Isus continuă să ne ofere ocazii în care să putem lucra împreună cu El. Cu siguranță că El ar putea trimite îngerii să vorbească sau ar putea face pietrele să dea mărturie despre El, dar El vrea să ne arate cât suntem de prețioși și ne oferă nouă acest privilegiu. Ne ia în echipa Sa și ne trimite la cei din jurul nostru pentru ca și noi să putem lua parte din cea mai mare operațiune de salvare pe care a văzut-o Universul.

  Propune-ți azi să vorbești despre Isus unui coleg. Acceptă această responsabilitate și fă-o cu drag! Imaginează-ți bucuria ce-o vei simți când te vei întâlni cu acel coleg la masa echipei biruitoare pe Noul Pământ!


  Ovidiu Pescar, Conducator de Zona – Conferinta Banat

  Împreună cu Dumnezeu - 2020. Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului și toate păsările cerului; și le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; și orice nume pe care-l dădea omul fiecărei viețuitoare, acela-i era numele. - Geneza 2:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Neîncetat

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nu ești singur!

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...