Nu e ceea ce pare!

  Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat și plăcut de privit, și că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, și a mâncat; a dat și bărbatului ei, care era lângă ea, și bărbatul a mâncat și el. – Geneza 3:6

  Era foarte frumoasă! Era albă, aşa cum îmi dorisem! Era și tânără! Avea doar 3 ani și era prima maşină, alta decât Dacia, pe care o cumpăram singur, fără ajutorul vreunui ‚specialist’! Nu ştiam care sunt componentele pe care trebuie să le verific în mod obligatoriu și nici cum ar trebui verificate. Dar… îmi plăcea! Arăta bine! Și… am cumpărat-o!

  Mergea bine și eram mulţumit! Oricum, puteam să o compar doar cu cele câteva Dacii pe care le condusesem până atunci! Însă avea defecte ascunse! Nu după multă vreme am început să schimb piese. Și piese destul de scumpe! După câţiva ani am vândut maşina respectivă pe un preţ de nimic, după ce dădusem mulţi bani pe ea, investisem mult în piese și tot nu era cum trebuie.

  Nu-i aşa că de multe ori alegem în funcţie de prima impresie? Alegem fără să analizăm bine, fără să cântărim aspectele pozitive și pe cele negative, fără să cercetăm conţinutul și fără să încercăm să intuim consecinţele. Ori, dacă le cunoaştem, le ignorăm pentru că ne dorim să alegem într-un anumit fel. Dar ceea ce pare a fi atractiv, de dorit, frumos se dovedește, de cele mai multe ori, că este dăunător.

  Aşa s-a întâmplat și cu Adam și Eva, primii oameni de pe pământ, care au nesocotit porunca lui Dumnezeu pentru că li s-a părut că fructul interzis pentru consum este „bun de mâncat” (dar nu îi ştiau gustul!), „plăcut la privit” și „de dorit ca să deschidă cuiva mintea” (nu aveau de unde şti dinainte lucrul acesta, cu excepţia ascultării de înşelăciunea Satanei, care luase chip de şarpe). Și au greşit!

  Lecţia pe care trebuie să o învăţăm din experienţa dureroasă a lor și a tututor urmaşilor săi până la noi este că nu tot ceea ce atrage privirile este bun! Alegerile nu se fac pe baza ambalajului! Analizează conţinutul, consecinţele și, cel mai important lucru, ţine cont de ceea ce spune Dumnezeu! Aşa vei fi sigur că vei alege ce este bine!


  Mateas Stefan, Conducator de Zona – Conferinta Muntenia

  Nu e ceea ce pare! - 2020. Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat și plăcut de privit, și că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, și a mâncat; a dat și bărbatului ei, care era lângă ea, și bărbatul a mâncat și el. - Geneza 3:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...