Articolul precedentPovestiri cu băieţi
  Articolul următorCriza scoate la iveală caracterul

  Părinți mândri de tine

  Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană și curat la suflet, care se teme de Dumnezeu și se abate de la rău”. – Iov 1:8

  Era vineri seara. În camera lor, părinții își citeau fiecare cartea lui și se pregăteau să se cuibărească pentru odihnă, după o săptămână plină. Dincolo, eu, singurul fiu rămas acasă îmi făceam de lucru pentru a doua zi. Plănuiam cu prietenii pe Yahoo Messenger, mă uitam prin diverse material și de-odată, nu-mi amintesc ce-am citit sau de unde s-a ivit idea următoare: ce-ar fi dacă aș afla chiar de la părinții mei cum să-i fac fericiți? Dacă merg să-i întreb cu voce tare, emotivi fiind toți trei, s-ar putea să nu aflu nimic concret. S-ar putea să copieze răspunsul și să nu aflu părerile lor diferite. Așa că am luat un sfert de coală, am notat întrebarea pe ambele părți și le-am înmânat-o cu următoarea instrucțiune: răspunde la întrebare fără să scoți o vorbă! Întrebarea suna cam așa: „Care este lucrul pe care îți dorești să îl fac eu astfel încât tu tatăl meu/mama mea să fii fericit/fericită și mândru/mândră de mine?”

  Mi-am pregătit foaia, mi-am urat de bine, am mers la camera lor, le-am oferit foaia și scurta explicație apoi, pe rând, fiecare și-a notat răspunsul fără ca ei să vorbească unul cu altul! Trec câteva momente stânjenitoare de așteptare după care, pe cât de subit am apărut cu foaia, la fel am și dispărut cu ea în camera mea. Ce-i drept, am auzit câteva vorbe în urmă însă nu le-am înțeles.

  Cu prețiosul document în mână mă așez pe pat și citesc răspunsul tatălui: „Mi-ar plăcea să te culci devreme ca să fi odihnit pentru a doua zi.” Știindu-mă vinovat, m-a atins destul de tare această propunere. Dar am continuat și întorcând foaia citesc, având glasul mamei în minte de această dată: „Aș vrea să îți întocmești un plan cu privire la odihnă, lucru și studiu.” Era clar. Să-mi fac părinții fericiți și mândrii însemna să am grijă de odihna mea. Răspunseseră de parcă s-au vorbit dar nu, nu era decât dorința părinească!

  Știi că ai un Tată în ceruri. Pe El ce-L face să fie mândru de mine? Când vei răspunde la această întrebare vei descoperi un lucru: făcându-i pe plac Tatălui îți faci ție însuți un mare bine. Fă-L pe Tatăl tău să spună: „Ai văzut pe robul meu _________? Nu este nimeni ca el pe pământ!”

  Simte-te liber să adaugi numele tău în locul lăsat gol.


  Nițu Daniel, Pastor – Conferinta Muntenia

  Părinți mândri de tine - 2020. Domnul a zis Satanei: "Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană și curat la suflet, care se teme de Dumnezeu și se abate de la rău". - Iov 1:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...