Articolul precedentPovestiri cu băieţi
  Articolul următorCriza scoate la iveală caracterul

  Părinți mândri de tine

  Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană și curat la suflet, care se teme de Dumnezeu și se abate de la rău”. – Iov 1:8

  Era vineri seara. În camera lor, părinții își citeau fiecare cartea lui și se pregăteau să se cuibărească pentru odihnă, după o săptămână plină. Dincolo, eu, singurul fiu rămas acasă îmi făceam de lucru pentru a doua zi. Plănuiam cu prietenii pe Yahoo Messenger, mă uitam prin diverse material și de-odată, nu-mi amintesc ce-am citit sau de unde s-a ivit idea următoare: ce-ar fi dacă aș afla chiar de la părinții mei cum să-i fac fericiți? Dacă merg să-i întreb cu voce tare, emotivi fiind toți trei, s-ar putea să nu aflu nimic concret. S-ar putea să copieze răspunsul și să nu aflu părerile lor diferite. Așa că am luat un sfert de coală, am notat întrebarea pe ambele părți și le-am înmânat-o cu următoarea instrucțiune: răspunde la întrebare fără să scoți o vorbă! Întrebarea suna cam așa: „Care este lucrul pe care îți dorești să îl fac eu astfel încât tu tatăl meu/mama mea să fii fericit/fericită și mândru/mândră de mine?”

  Mi-am pregătit foaia, mi-am urat de bine, am mers la camera lor, le-am oferit foaia și scurta explicație apoi, pe rând, fiecare și-a notat răspunsul fără ca ei să vorbească unul cu altul! Trec câteva momente stânjenitoare de așteptare după care, pe cât de subit am apărut cu foaia, la fel am și dispărut cu ea în camera mea. Ce-i drept, am auzit câteva vorbe în urmă însă nu le-am înțeles.

  Cu prețiosul document în mână mă așez pe pat și citesc răspunsul tatălui: „Mi-ar plăcea să te culci devreme ca să fi odihnit pentru a doua zi.” Știindu-mă vinovat, m-a atins destul de tare această propunere. Dar am continuat și întorcând foaia citesc, având glasul mamei în minte de această dată: „Aș vrea să îți întocmești un plan cu privire la odihnă, lucru și studiu.” Era clar. Să-mi fac părinții fericiți și mândrii însemna să am grijă de odihna mea. Răspunseseră de parcă s-au vorbit dar nu, nu era decât dorința părinească!

  Știi că ai un Tată în ceruri. Pe El ce-L face să fie mândru de mine? Când vei răspunde la această întrebare vei descoperi un lucru: făcându-i pe plac Tatălui îți faci ție însuți un mare bine. Fă-L pe Tatăl tău să spună: „Ai văzut pe robul meu _________? Nu este nimeni ca el pe pământ!”

  Simte-te liber să adaugi numele tău în locul lăsat gol.


  Nițu Daniel, Pastor – Conferinta Muntenia

  Părinți mândri de tine - 2020. Domnul a zis Satanei: "Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană și curat la suflet, care se teme de Dumnezeu și se abate de la rău". - Iov 1:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...