Articolul precedentGăsirea echilibrului
  Articolul următorDomnul este Judecătorul meu

  Cânți când îți este greu?

  Atunci Iov s-a sculat, și-a sfâșiat mantaua, și și-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat, și a zis: „Gol am ieșit din pântecele mamei mele, și gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat, și Domnul a luat,-binecuvântat fie Numele Domnului!” – Iov 1:20-21

  Într-un an uitat de vremuri – 1884 – se năștea Luther Bridgers, vânjos predicator, evanghelist iscusit și plin de Duhul Domnului. Urmând chemarea, după ce a predicat în zona lui natală, servește pe meleaguri europene în Belgia, Cehoslovacia și temuta Rusie comunistă. Cu bagajul acesta de experiență devine pastor în Georgia, Carolina și Carolina de Nord. Abia în anul 1945 se pensionează și rămâne în memorie ca un excelent compozitor și textier.

  În tinerețe s-a căsătorit cu Sarah Veatch și împreună au avut trei băieți. Se bucura de o familie împlinită și o slujire pastorală crescândă, fapt pentru care în 1910, într-una din zile primește o inviație onorabilă de a predica la o conferință în Kentucky. Petrecând două săptămâni pline, văzând roadele lucrării sale, el Îl lăuda pe Dumnezeu pentru modul uimitor în care lucra prin el. În ultima seară primește un telefon și este nerăbdător să răspundă căci era un telefon tocmai de acasă.

  Nu era vocea Sarei și nici a vreunuia dintre fii. De la capătul liniei telefonice, ascultând în tăcere, află ceva ce nimeni n-ar vrea să audă vreodată: un foc a mistuit casa socrului său și nici socrul, nici soția dar nici copii n-au avut vreo șansă de scăpare din fața văpăilor.

  Este ușor de intuit cum ar putea un om să reacționeze, însă nu toți ar fi răspuns asemeni lui Iov decât unul care a trăit pentru Dumnezeu așa cum Iov trăia. Neprihănitul Briders, strângând cu toată credința mâna Tatălui, s-a prins de Dumnezeu și la scurt timp după aflarea veștii a fost găsit schițând următoarele versuri (redau prima strofă):

  „Există în inima mea un cântec
  E șoapta lui Isus, dulce, domoală
  Să nu te temi, Eu sunt cu tine, fii liniștit
  În căderile vieții și-n valul cel cumplit…”

  Nu știm ce vom primi astăzi dar știm cum să răspundem. Îți las o provocare: la finalul zilei compune o rimă lăudând pe Dumnezeu pentru bucuriile și întristările de azi. Cu peste trei mii de ani în urmă, Iov primea „un telefon” în urma căruia ne-au rămas versurile acestea:

  Domnul a dat și Domnul a luat.
  Lădat fie Numele Domnului!


  Nițu Daniel, Pastor – Conferinta Muntenia

  Cânți când îți este greu? - 2020. Atunci Iov s-a sculat, și-a sfâșiat mantaua, și și-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat, și a zis: "Gol am ieșit din pântecele mamei mele, și gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat, și Domnul a luat,-binecuvântat fie Numele Domnului!" - Iov 1:20-21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...