Articolul precedentCântă-le copiilor!
  Articolul următorNu vă credeți înțelepți

  Vreme grea

  Dar Iov i-a răspuns: „Vorbești ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, și să nu primim și răul?” În toate acestea, Iov n-a păcătuit de loc cu buzele lui. – Iov 2:10

  Era un om foarte bogat! Ştiţi cât de mare era averea lui Iov? Avea 7000 de oi, 3000 de cămile, 500 de perechi de boi, 500 de măgăriţe și foarte mulţi slujitori. Aşa de mulţi că nici nu le ştim numărul. Cea mai mare bogăţie pe care a primit-o de la Dumnezeu erau însă copiii de care se bucura în fiecare zi: şapte fii și 3 fiice. Nu-i aşa că avea tot ce și-ar fi dorit?

  Pe deasupra, nu era zgârcit. Deoarece considera că tot ceea ce are, este primit de la Dumnezeu, Iov era darnic și îşi ajuta semenii ori de câte ori aceştia erau în nevoie. Iată ce spune: „Urechea care mă auzea mă numea fericit, ochiul care mă vedea mă lăuda. Căci scăpam pe săracul care cerea ajutor și pe orfanul lipsit de sprijin. Binecuvântarea nenorocitului venea peste mine, umpleam de bucurie inima văduvei. Mă îmbrăcam cu dreptatea și-i slujeam de îmbrăcăminte, neprihănirea îmi era manta și turban. Orbului îi eram ochi și şchiopului picior. Celor nenorociţi le eram tată și cercetam pricina celui necunoscut” (Iov 29:11-16).

  Dintr-o dată, pierde tot! Într-o singură zi, îi este nimicită toată averea și apoi vine vestea tragică a pierderii tuturor copiilor, care se bucurau la masă în casa fratelui cel mai mare. Omul acesta este de compătimit! Cine era vinovat de toate aceste nenorociri? De ce l-au lovit aşa, toate deodată? Pe cine să acuze? După toate acestea, se îmbolnăveşte de o boală cruntă, întregul corp fiindu-i acoperit cu bube dureroase. Soţia lui a găsit repede vinovatul, deoarece îl îndeamnă să scape repede de toată suferinţa, blestemându-L pe Dumnezeu, după care va muri!

  Ai trecut vreodată prin necazuri sau chiar tragedii? Cât de greu ţi-a fost? Probabil că în asemenea momente este uşor să te întorci împotriva lui Dumnezeu. Dacă nu Îl faci chiar responsabil de toate nenorocirile tale, cel puţin consideri că ar fi putut să le oprească. Și, dacă nu a făcut-o, ajungi la concluzia că nu îi pasă de tine, că nu te iubeşte ori că nu e chiar persoana despre care ne-au învăţat părinţii ori bunicii…

  Nu ştii însă ce e în spatele perioadei grele care a venit peste tine! Scopul lui Dumnezeu este unul mult mai măreţ decât poţi concepe tu! Credinţa neclintită în acela care ne vrea binele trebuie să ne caracterizeze în acele momente grele, urmând modelul lui Iov: „Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui”.


  Mateas Stefan, Conducator de Zona – Conferinta Muntenia

  Vreme grea - 2020. Dar Iov i-a răspuns: "Vorbești ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, și să nu primim și răul?" În toate acestea, Iov n-a păcătuit de loc cu buzele lui. - Iov 2:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...