Când tragi linia, cu ce rămâi?

  Îmi va rămânea măcar această mângâiere, această bucurie în durerile cu cari mă copleșește: că niciodată n-am călcat poruncile Celui Sfânt. – Iov 6:10

  Da, am învățat greu că viața nu te iartă. Este un fel de a spune. În realitate, tot ce găsim frumos în lume se îndreaptă spre haos. Camera pe care ai pregătit-o dimineața, până seara se transformă în câmp de cartofi. Părul aranjat cu grijă îl vei descoperi mai târziu tamponat de vânt. Mintea încărcată cu cunoaștere sănătoasă este deviată constant de tone de „gunoi„ spre iresponsabilitate. Acesta este mersul lucrurilor în lumea noastră.

  Mi-am dorit să fiu altfel. Să păstrez darurile primite cu mare atenție. Din nefericire, hârtia se îngălbenește în timp. Am cărți care și-au pierdut frumusețea albă. Galbenul învechit s-a așternut peste mesajul lor. Tot ce a fost curat se învechește. Știi că nici caracterul nostru nu scapă acestei măsuri?

  Iov după ce și-a pierdut sănătatea, și a fost judecat de prietenii lui cu asprime, a remarcat cu apăsare: nu am călcat porunca lui Dumnezeu. Pentru el, aceasta va rămâne. Și da… Dintre toate lucrurile pe care le poți face în viață, cele care pun în centrul atenției pe Dumnezeu, rămân nealterate. Gândește-te… Frumusețea ta se va trece. Fizicul puternic, sau atletic, la un anumit moment se va ofili. Mintea neînfricată și ageră se va obosi. Plăcerile tale energice vor apune. Ai putea oare să ratezi prezentul?

  Acum, poți clădi prin cuvântul lui Dumnezeu un caracter care să rămână. O viață reușită. Poți fi o influență pentru alții. În loc să încerci o suită de experiențe sortite ratărilor, mizează pe singura cale certă: nu călca poruncile Celui Sfânt. Poruncile sunt coordonatele prin care poți traversa distanța dintre visele tale și realizările de mâine. Poți decide, ca zestrea ta de mâine, să fie depozitată într-un caracter curat și viu. Să fii persoana care învinge prin Dumnezeu dezordinea și haosul din jur. Dacă vrei, poți să te pui pe genunchi și să ceri lui Dumnezeu ca de azi înainte să nu calci poruncile lui. Succes!


  Parașcineț Doru, Director Tineret – Conferinta Transilvania de Nord

  Când tragi linia, cu ce rămâi? - 2020. Îmi va rămânea măcar această mângâiere, această bucurie în durerile cu cari mă copleșește: că niciodată n-am călcat poruncile Celui Sfânt. - Iov 6:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...