Când tragi linia, cu ce rămâi?

  Îmi va rămânea măcar această mângâiere, această bucurie în durerile cu cari mă copleșește: că niciodată n-am călcat poruncile Celui Sfânt. – Iov 6:10

  Da, am învățat greu că viața nu te iartă. Este un fel de a spune. În realitate, tot ce găsim frumos în lume se îndreaptă spre haos. Camera pe care ai pregătit-o dimineața, până seara se transformă în câmp de cartofi. Părul aranjat cu grijă îl vei descoperi mai târziu tamponat de vânt. Mintea încărcată cu cunoaștere sănătoasă este deviată constant de tone de „gunoi„ spre iresponsabilitate. Acesta este mersul lucrurilor în lumea noastră.

  Mi-am dorit să fiu altfel. Să păstrez darurile primite cu mare atenție. Din nefericire, hârtia se îngălbenește în timp. Am cărți care și-au pierdut frumusețea albă. Galbenul învechit s-a așternut peste mesajul lor. Tot ce a fost curat se învechește. Știi că nici caracterul nostru nu scapă acestei măsuri?

  Iov după ce și-a pierdut sănătatea, și a fost judecat de prietenii lui cu asprime, a remarcat cu apăsare: nu am călcat porunca lui Dumnezeu. Pentru el, aceasta va rămâne. Și da… Dintre toate lucrurile pe care le poți face în viață, cele care pun în centrul atenției pe Dumnezeu, rămân nealterate. Gândește-te… Frumusețea ta se va trece. Fizicul puternic, sau atletic, la un anumit moment se va ofili. Mintea neînfricată și ageră se va obosi. Plăcerile tale energice vor apune. Ai putea oare să ratezi prezentul?

  Acum, poți clădi prin cuvântul lui Dumnezeu un caracter care să rămână. O viață reușită. Poți fi o influență pentru alții. În loc să încerci o suită de experiențe sortite ratărilor, mizează pe singura cale certă: nu călca poruncile Celui Sfânt. Poruncile sunt coordonatele prin care poți traversa distanța dintre visele tale și realizările de mâine. Poți decide, ca zestrea ta de mâine, să fie depozitată într-un caracter curat și viu. Să fii persoana care învinge prin Dumnezeu dezordinea și haosul din jur. Dacă vrei, poți să te pui pe genunchi și să ceri lui Dumnezeu ca de azi înainte să nu calci poruncile lui. Succes!


  Parașcineț Doru, Director Tineret – Conferinta Transilvania de Nord

  Când tragi linia, cu ce rămâi? - 2020. Îmi va rămânea măcar această mângâiere, această bucurie în durerile cu cari mă copleșește: că niciodată n-am călcat poruncile Celui Sfânt. - Iov 6:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...