Articolul precedentScaunul galben
  Articolul următorFără acoperiș deasupra capului

  Conștiinciozitate

  Fă-ți o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o împarți în cămăruțe, și s-o tencuiești cu smoală pe dinlăuntru și pe dinafară. – Geneza 6:14

  Când eram mică, îmi petreceam vacanțele la țară, la bunici. Bunicul meu era tâmplar și lucra cu pasiune. Mai întâi se gândea ce fel obiect are de făcut, apoi își alegea lemnul potrivit. După aceea, după un plan bine stabilit, își pregătea fiecare parte componentă de care avea nevoie. Măsura, tăia curăța, șlefuia, finisa, și verifica dacă piesele se potrivesc. Mai ajusta unde era nevoie și în final îmbina totul. Nu era de ajuns, trebuia apoi să mărească rezistența naturală a lemnului prin tratare cu ulei ars, sau grund și apoi vopsea după cum era cazul.

  Era foarte multă treabă de făcut, trebuia să fii foarte bine organizat și să îți alegi cu grijă materialul de lucru, dar și uneltele cu care să lucrezi. Îmi plăcea să petrec timp în atelierul bunicului și să învăț câte ceva, iar uneori chiar să îl ajut.

  Când citesc despre Noe, mă văd acolo, în atelierul de tâmplărie al bunicului. Noe a fost avertizat că va veni o judecată asupra pământului și pentru aceasta trebuia să se pregătească. Dar nu numai sufletește, ci avea de construit o corabie. Nu știm dacă cineva mai construise vreodată o corabie, dar Noe a primit un plan concret de la Dumnezeu. Ce fel de lemn să folosească, cum să o pregătească să reziste la apă și cum să arate în interior.

  Dumnezeu nu lasă salvarea noastră la întâmplare așa cum nu a lăsat nici salvarea lui Noe la întâmplare. El planifică totul, este foarte atent la detalii și se asigură că planul este îndeplinit.

  Îmi place să lucrez și să învăț de la un astfel de Dumnezeu, care știe foarte bine care este metoda cea mai bună de salvare pentru mine și pentru tine și care o pregătește cu multă atenție. Noi suntem foarte importanți pentru Dumnezeu și El se implică total în viața noastră, atât cea prezentă cât și cea viitoare.


  Angheluță Mari, Master Ghid – Conferinta Oltenia

  Conștiinciozitate - 2020. Fă-ți o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o împarți în cămăruțe, și s-o tencuiești cu smoală pe dinlăuntru și pe dinafară. - Geneza 6:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...