Conștiinciozitate

Fă-ți o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o împarți în cămăruțe, și s-o tencuiești cu smoală pe dinlăuntru și pe dinafară. – Geneza 6:14

Când eram mică, îmi petreceam vacanțele la țară, la bunici. Bunicul meu era tâmplar și lucra cu pasiune. Mai întâi se gândea ce fel obiect are de făcut, apoi își alegea lemnul potrivit. După aceea, după un plan bine stabilit, își pregătea fiecare parte componentă de care avea nevoie. Măsura, tăia curăța, șlefuia, finisa, și verifica dacă piesele se potrivesc. Mai ajusta unde era nevoie și în final îmbina totul. Nu era de ajuns, trebuia apoi să mărească rezistența naturală a lemnului prin tratare cu ulei ars, sau grund și apoi vopsea după cum era cazul.

Era foarte multă treabă de făcut, trebuia să fii foarte bine organizat și să îți alegi cu grijă materialul de lucru, dar și uneltele cu care să lucrezi. Îmi plăcea să petrec timp în atelierul bunicului și să învăț câte ceva, iar uneori chiar să îl ajut.

Când citesc despre Noe, mă văd acolo, în atelierul de tâmplărie al bunicului. Noe a fost avertizat că va veni o judecată asupra pământului și pentru aceasta trebuia să se pregătească. Dar nu numai sufletește, ci avea de construit o corabie. Nu știm dacă cineva mai construise vreodată o corabie, dar Noe a primit un plan concret de la Dumnezeu. Ce fel de lemn să folosească, cum să o pregătească să reziste la apă și cum să arate în interior.

Dumnezeu nu lasă salvarea noastră la întâmplare așa cum nu a lăsat nici salvarea lui Noe la întâmplare. El planifică totul, este foarte atent la detalii și se asigură că planul este îndeplinit.

Îmi place să lucrez și să învăț de la un astfel de Dumnezeu, care știe foarte bine care este metoda cea mai bună de salvare pentru mine și pentru tine și care o pregătește cu multă atenție. Noi suntem foarte importanți pentru Dumnezeu și El se implică total în viața noastră, atât cea prezentă cât și cea viitoare.


Angheluță Mari, Master Ghid – Conferinta Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor