Articolul precedentScaunul galben
  Articolul următorFără acoperiș deasupra capului

  Conștiinciozitate

  Fă-ți o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o împarți în cămăruțe, și s-o tencuiești cu smoală pe dinlăuntru și pe dinafară. – Geneza 6:14

  Când eram mică, îmi petreceam vacanțele la țară, la bunici. Bunicul meu era tâmplar și lucra cu pasiune. Mai întâi se gândea ce fel obiect are de făcut, apoi își alegea lemnul potrivit. După aceea, după un plan bine stabilit, își pregătea fiecare parte componentă de care avea nevoie. Măsura, tăia curăța, șlefuia, finisa, și verifica dacă piesele se potrivesc. Mai ajusta unde era nevoie și în final îmbina totul. Nu era de ajuns, trebuia apoi să mărească rezistența naturală a lemnului prin tratare cu ulei ars, sau grund și apoi vopsea după cum era cazul.

  Era foarte multă treabă de făcut, trebuia să fii foarte bine organizat și să îți alegi cu grijă materialul de lucru, dar și uneltele cu care să lucrezi. Îmi plăcea să petrec timp în atelierul bunicului și să învăț câte ceva, iar uneori chiar să îl ajut.

  Când citesc despre Noe, mă văd acolo, în atelierul de tâmplărie al bunicului. Noe a fost avertizat că va veni o judecată asupra pământului și pentru aceasta trebuia să se pregătească. Dar nu numai sufletește, ci avea de construit o corabie. Nu știm dacă cineva mai construise vreodată o corabie, dar Noe a primit un plan concret de la Dumnezeu. Ce fel de lemn să folosească, cum să o pregătească să reziste la apă și cum să arate în interior.

  Dumnezeu nu lasă salvarea noastră la întâmplare așa cum nu a lăsat nici salvarea lui Noe la întâmplare. El planifică totul, este foarte atent la detalii și se asigură că planul este îndeplinit.

  Îmi place să lucrez și să învăț de la un astfel de Dumnezeu, care știe foarte bine care este metoda cea mai bună de salvare pentru mine și pentru tine și care o pregătește cu multă atenție. Noi suntem foarte importanți pentru Dumnezeu și El se implică total în viața noastră, atât cea prezentă cât și cea viitoare.


  Angheluță Mari, Master Ghid – Conferinta Oltenia

  Conștiinciozitate - 2020. Fă-ți o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o împarți în cămăruțe, și s-o tencuiești cu smoală pe dinlăuntru și pe dinafară. - Geneza 6:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...