Asemenea Lui

Așa a și făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu. – Geneza 6:22

Numele Noe reflectă cu adevărat semnificația ebraică, și anume: ODIHNĂ.

Atitudinea lui de ascultare de Dumnezeu a indus în propria-i viață o stare de bine cum doar cei ce-și au odihna în Dumnezeu o cunosc .

Textul acesta apare pe fondul unei situații deloc favorabile, în care aproape totul curge împotriva ta.

În ce context se remarcă Noe? De ce este el altfel într-o lume în care „ răutatea omului era mare pe pământ și toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău”? Pe un pământ stricat, plin de silnicie, Noe oferă odihna lui Dumnezeu, el este pacea lui Dumnezeu pe pământ, curcubeul lui Dumnezeu pe cerul legământului.

Atunci când sfârșitul oricărei făpturi este hotărât înaintea Lui, față de Noe, Dumnezeu e altfel. Da, atunci când într-o lume pătată tu ești un om neprihănit, fără pată, când într-o lume ce fuge de Dumnezeu tu umbli cu Dumnezeu, e pentru că tu semeni cu Noe: faci tot ce-ți poruncește Dumnezeu.
Atunci, de fapt, semeni cu Dumnezeu !


Turda Grigore, Ajutor instructor club – Conferinta Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor