Articolul precedentInterludiu în hol
  Articolul următorLa răscruce

  Asemenea Lui

  Așa a și făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu. – Geneza 6:22

  Numele Noe reflectă cu adevărat semnificația ebraică, și anume: ODIHNĂ.

  Atitudinea lui de ascultare de Dumnezeu a indus în propria-i viață o stare de bine cum doar cei ce-și au odihna în Dumnezeu o cunosc .

  Textul acesta apare pe fondul unei situații deloc favorabile, în care aproape totul curge împotriva ta.

  În ce context se remarcă Noe? De ce este el altfel într-o lume în care „ răutatea omului era mare pe pământ și toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău”? Pe un pământ stricat, plin de silnicie, Noe oferă odihna lui Dumnezeu, el este pacea lui Dumnezeu pe pământ, curcubeul lui Dumnezeu pe cerul legământului.

  Atunci când sfârșitul oricărei făpturi este hotărât înaintea Lui, față de Noe, Dumnezeu e altfel. Da, atunci când într-o lume pătată tu ești un om neprihănit, fără pată, când într-o lume ce fuge de Dumnezeu tu umbli cu Dumnezeu, e pentru că tu semeni cu Noe: faci tot ce-ți poruncește Dumnezeu.
  Atunci, de fapt, semeni cu Dumnezeu !


  Turda Grigore, Ajutor instructor club – Conferinta Transilvania de Nord

  Asemenea Lui - 2020. Așa a și făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu. - Geneza 6:22
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...