Articolul precedentSavurează momentele
  Articolul următorTrăiește clipa

  Primul lucru făcut

  Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. – Geneza 8:20

  Primul lucru pe care Noe l-a făcut când a ieșit din corabie a fost să aducă o jertfă lui Dumnezeu. Există ceva extrem de frumos și interesant în faptul că prima grijă a patriarhului a fost să aducă mulțumiri pentru mila și bunătatea pe care le-a experimentat el și familia sa. Îngrijorarea că pe umerii lui trebuie să fie reconstruită întreaga planetă, că nu avea adăpost unde să stea, nici masă unde să mănânce, nici vreun alt lucru în afară de corabie, toate au trecut în plan secundar.

  Atunci când Dumnezeu l-a ales pe Noe să fie cel care va salva lumea de potop i-a dat instrucțiuni clare pentru fiecare lucru care trebuia făcut. Ceea ce face Noe aducând jertfa, este ceva ce nu a fost cerut de Dumnezeu. Dar nici nu era în contradicție cu planul Lui. Altarele și jertfele sunt o instituție divină pentru închinare, dar Noe nu a urmat o anumită poruncă pentru ca să-și exprime mulțumirea, a fost inițiativa lui.

  Noe a jertfit numai animale curate, pentru că nu este suficient să ne sacrificăm ascultând de Dumnezeu, ci trebuie să sacrificăm ceea ce Dumnezeu numește curat, adică potrivit pentru a fi adus ca jertfă, nu un lucru corupt, care nu este cerut de El. Desigur putem vedea aici și grija lui Dumnezeu pentru această situație prin faptul că a poruncit să fie luate în corabie șapte perechi de animale curate.

  Construind acest altar, Noe a răspuns harului salvator al lui Dumnezeu. Aceia dintre noi care am fost salvați de ororile trăirii în păcat trebuie să-I aducem lui Dumnezeu închinarea noastră din inimă. Ea este la fel de acceptată și plăcută Domnului cum era pe vremea lui Noe. Din foarte puținul cu care a rămas Noe a adus ca jertfă o mică parte. Slujirea lui Dumnezeu cu puținul nostru este calea de a face cel mai mult posibil pentru noi. Niciodată nu trebuie să gândim că Dumnezeu este onorat numai de jertfe mărețe și costisitoare. Dumnezeu cere de la fiecare dintre noi totul, chiar dacă acesta înseamnă puțin în comparație cu ceea ce pot să aducă alții.

  Astăzi ai în fața ta tot felul de provocări. Care va fi primul lucru pe care îl vei face? Vei lăsa îngrijorările să îți ocupe mintea în defavoare relației cu Dumnezeu? Din timpul tău cel foarte încărcat pune deoparte mai întâi o parte pentru Dumnezeu.
  Începe ziua cu Dumnezeu și rămâi lângă El până la capătul ei!


  Ruben Atomei, Director Asistent – Conferinta Moldova

  Primul lucru făcut - 2020. Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. - Geneza 8:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...