Articolul precedentSavurează momentele
  Articolul următorTrăiește clipa

  Primul lucru făcut

  Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. – Geneza 8:20

  Primul lucru pe care Noe l-a făcut când a ieșit din corabie a fost să aducă o jertfă lui Dumnezeu. Există ceva extrem de frumos și interesant în faptul că prima grijă a patriarhului a fost să aducă mulțumiri pentru mila și bunătatea pe care le-a experimentat el și familia sa. Îngrijorarea că pe umerii lui trebuie să fie reconstruită întreaga planetă, că nu avea adăpost unde să stea, nici masă unde să mănânce, nici vreun alt lucru în afară de corabie, toate au trecut în plan secundar.

  Atunci când Dumnezeu l-a ales pe Noe să fie cel care va salva lumea de potop i-a dat instrucțiuni clare pentru fiecare lucru care trebuia făcut. Ceea ce face Noe aducând jertfa, este ceva ce nu a fost cerut de Dumnezeu. Dar nici nu era în contradicție cu planul Lui. Altarele și jertfele sunt o instituție divină pentru închinare, dar Noe nu a urmat o anumită poruncă pentru ca să-și exprime mulțumirea, a fost inițiativa lui.

  Noe a jertfit numai animale curate, pentru că nu este suficient să ne sacrificăm ascultând de Dumnezeu, ci trebuie să sacrificăm ceea ce Dumnezeu numește curat, adică potrivit pentru a fi adus ca jertfă, nu un lucru corupt, care nu este cerut de El. Desigur putem vedea aici și grija lui Dumnezeu pentru această situație prin faptul că a poruncit să fie luate în corabie șapte perechi de animale curate.

  Construind acest altar, Noe a răspuns harului salvator al lui Dumnezeu. Aceia dintre noi care am fost salvați de ororile trăirii în păcat trebuie să-I aducem lui Dumnezeu închinarea noastră din inimă. Ea este la fel de acceptată și plăcută Domnului cum era pe vremea lui Noe. Din foarte puținul cu care a rămas Noe a adus ca jertfă o mică parte. Slujirea lui Dumnezeu cu puținul nostru este calea de a face cel mai mult posibil pentru noi. Niciodată nu trebuie să gândim că Dumnezeu este onorat numai de jertfe mărețe și costisitoare. Dumnezeu cere de la fiecare dintre noi totul, chiar dacă acesta înseamnă puțin în comparație cu ceea ce pot să aducă alții.

  Astăzi ai în fața ta tot felul de provocări. Care va fi primul lucru pe care îl vei face? Vei lăsa îngrijorările să îți ocupe mintea în defavoare relației cu Dumnezeu? Din timpul tău cel foarte încărcat pune deoparte mai întâi o parte pentru Dumnezeu.
  Începe ziua cu Dumnezeu și rămâi lângă El până la capătul ei!


  Ruben Atomei, Director Asistent – Conferinta Moldova

  Primul lucru făcut - 2020. Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate și din toate păsările curate, și a adus arderi de tot pe altar. - Geneza 8:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...