Ce minunat este Dumnezeu!

  Și Dumnezeu a zis: „Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine și voi, și între toate viețuitoarele cari sânt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci: curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ – Geneza 9:12,13

  Omul se îndepărtase foarte mult de Creatorul său, într-atât încât pentru eradicarea răului a fost inevitabil Potopul. Imaginează-ți că viețuitoarele au fost șterse de pe fața pământului, cu excepția animalelor din corabie, împreună cu cei 8 reprezentanți ai omenirii.

  După un an de zile natura revenea la normal. Dar ce rămăsese în mintea și inima acelora care fuseseră martori ai potopului? Teamă? Groază? Posibilitatea ca în orice moment al istoriei lor să se repete nenorocirile pe care le văzuseră? Aveau să piară și ei într-o bună zi în aceleași condiții cataclismice?

  Dumnezeu, care ne cunoaște atât de bine, a anticipat astfel de temeri și a venit înaintea omului cu o promisiune care avea să-i facă viața mai frumoasă și mai sigură. Avea să încheie un legământ cu omul, iar ca semn a ales curcubeul. Cu cât norii aveau să fie mai întunecați, cu atât mai tare avea să strălucească pe cer curcubeul. Privindu-l, omul avea să-și aducă aminte de promisiunea lui Dumnezeu că va fi cu el pentru a-l ocroti.

  Ai și tu temeri? Ai în mintea ta gânduri care te fac să îți fie frică de anumite lucruri care s-ar putea întâmpla în viața ta? Poate că este vorba de o notă mica la vreo materie, picarea vreunui examen important sau despărțirea de cineva drag. Dumnezeu știe toate aceste frământări! El știe care sunt nevoile noastre din punct de vedere fizic, emoțional și spiritual. El știe care sunt lucrurile de care ne temem cel mai mult. Așa cum avea să-i promită lui Noe că nu va mai fi niciodată un potop prin care lumea să fie distrusă, la fel de bine știe cât de importantă este pentru noi asigurarea că nu ne va părăsi.

  Pentru a intra în legământ cu Dumnezeu nu ai nevoie de realizări deosebite sau de calități prin care să Îl impresionezi. Trebuie să fii tu însuți! El dorește să încheie un legământ și cu tine! Ești pregătit pentru o astfel de relație? Spune-I „Da!” și viața ta se va schimba. Grăbește-te! Chiar merită!


  Mogheri Gheorghe, Pastor – Conferinta Transilvania de Sud

  Ce minunat este Dumnezeu! - 2020. Și Dumnezeu a zis: "Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine și voi, și între toate viețuitoarele cari sânt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci: curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ - Geneza 9:12,13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...