Ce minunat este Dumnezeu!

Și Dumnezeu a zis: „Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine și voi, și între toate viețuitoarele cari sânt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci: curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ – Geneza 9:12,13

Omul se îndepărtase foarte mult de Creatorul său, într-atât încât pentru eradicarea răului a fost inevitabil Potopul. Imaginează-ți că viețuitoarele au fost șterse de pe fața pământului, cu excepția animalelor din corabie, împreună cu cei 8 reprezentanți ai omenirii.

După un an de zile natura revenea la normal. Dar ce rămăsese în mintea și inima acelora care fuseseră martori ai potopului? Teamă? Groază? Posibilitatea ca în orice moment al istoriei lor să se repete nenorocirile pe care le văzuseră? Aveau să piară și ei într-o bună zi în aceleași condiții cataclismice?

Dumnezeu, care ne cunoaște atât de bine, a anticipat astfel de temeri și a venit înaintea omului cu o promisiune care avea să-i facă viața mai frumoasă și mai sigură. Avea să încheie un legământ cu omul, iar ca semn a ales curcubeul. Cu cât norii aveau să fie mai întunecați, cu atât mai tare avea să strălucească pe cer curcubeul. Privindu-l, omul avea să-și aducă aminte de promisiunea lui Dumnezeu că va fi cu el pentru a-l ocroti.

Ai și tu temeri? Ai în mintea ta gânduri care te fac să îți fie frică de anumite lucruri care s-ar putea întâmpla în viața ta? Poate că este vorba de o notă mica la vreo materie, picarea vreunui examen important sau despărțirea de cineva drag. Dumnezeu știe toate aceste frământări! El știe care sunt nevoile noastre din punct de vedere fizic, emoțional și spiritual. El știe care sunt lucrurile de care ne temem cel mai mult. Așa cum avea să-i promită lui Noe că nu va mai fi niciodată un potop prin care lumea să fie distrusă, la fel de bine știe cât de importantă este pentru noi asigurarea că nu ne va părăsi.

Pentru a intra în legământ cu Dumnezeu nu ai nevoie de realizări deosebite sau de calități prin care să Îl impresionezi. Trebuie să fii tu însuți! El dorește să încheie un legământ și cu tine! Ești pregătit pentru o astfel de relație? Spune-I „Da!” și viața ta se va schimba. Grăbește-te! Chiar merită!


Mogheri Gheorghe, Pastor – Conferinta Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video