Ce minunat este Dumnezeu!

  Și Dumnezeu a zis: „Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine și voi, și între toate viețuitoarele cari sânt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci: curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ – Geneza 9:12,13

  Omul se îndepărtase foarte mult de Creatorul său, într-atât încât pentru eradicarea răului a fost inevitabil Potopul. Imaginează-ți că viețuitoarele au fost șterse de pe fața pământului, cu excepția animalelor din corabie, împreună cu cei 8 reprezentanți ai omenirii.

  După un an de zile natura revenea la normal. Dar ce rămăsese în mintea și inima acelora care fuseseră martori ai potopului? Teamă? Groază? Posibilitatea ca în orice moment al istoriei lor să se repete nenorocirile pe care le văzuseră? Aveau să piară și ei într-o bună zi în aceleași condiții cataclismice?

  Dumnezeu, care ne cunoaște atât de bine, a anticipat astfel de temeri și a venit înaintea omului cu o promisiune care avea să-i facă viața mai frumoasă și mai sigură. Avea să încheie un legământ cu omul, iar ca semn a ales curcubeul. Cu cât norii aveau să fie mai întunecați, cu atât mai tare avea să strălucească pe cer curcubeul. Privindu-l, omul avea să-și aducă aminte de promisiunea lui Dumnezeu că va fi cu el pentru a-l ocroti.

  Ai și tu temeri? Ai în mintea ta gânduri care te fac să îți fie frică de anumite lucruri care s-ar putea întâmpla în viața ta? Poate că este vorba de o notă mica la vreo materie, picarea vreunui examen important sau despărțirea de cineva drag. Dumnezeu știe toate aceste frământări! El știe care sunt nevoile noastre din punct de vedere fizic, emoțional și spiritual. El știe care sunt lucrurile de care ne temem cel mai mult. Așa cum avea să-i promită lui Noe că nu va mai fi niciodată un potop prin care lumea să fie distrusă, la fel de bine știe cât de importantă este pentru noi asigurarea că nu ne va părăsi.

  Pentru a intra în legământ cu Dumnezeu nu ai nevoie de realizări deosebite sau de calități prin care să Îl impresionezi. Trebuie să fii tu însuți! El dorește să încheie un legământ și cu tine! Ești pregătit pentru o astfel de relație? Spune-I „Da!” și viața ta se va schimba. Grăbește-te! Chiar merită!


  Mogheri Gheorghe, Pastor – Conferinta Transilvania de Sud

  Ce minunat este Dumnezeu! - 2020. Și Dumnezeu a zis: "Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine și voi, și între toate viețuitoarele cari sânt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci: curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ - Geneza 9:12,13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...