Atenție la neatenție!

  Ce s’a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel și în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau și se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; și a venit potopul și i-a prăpădit pe toți. – Luca 17:26,27

  Harlem Gnohere este un fotbalist francez care activează în România. Recent s-a remarcat printr-o situație nedorită, supărătoare! După ce cu o zi înainte a jucat pentru echipa sa de club, marcând și un gol, duminică, 10 noiembrie, era pe aeroportul din București, alături de familie, pregătit pentru un zbor în Belgia. Au mâncat la un restaurant fast food din aeroport unde au întârziat prea mult, așa că, au ratat îmbarcarea în avion și, ca atare, zborul! În ciuda insistențelor sale, nu s-a putut face nimic pentru a repara situația creată de neglijență și neatenție!

  Uneori, la o „masă”, neglijând apelurile adresate chiar pe nume, poți pierde avionul! Dar poți pierde mult mai mult decât atât!

  Pare ciudat să aduci ca învinuire oamenilor care au trăit la potop faptul că mâncau, beau și se căsătoreau! Orice om mănâncă, bea și, la vremea potrivită, se căsătorește, nu?

  Cu siguranță! Dar… „mâncarea”, „băutura”, „însurătoarea”, „măritișul” sau, într-o exprimare mai aproape de noi și preocupările noastre, grijile legitime legate de școală, de vacanțe, eventual noul smartphone, noua persoană care îți câștigă interesul și afecțiunea … toate acestea sau oricare dintre ele te pot face să fii neglijent cu privire la avertizările de viață și de moarte pe care ți le trimite Dumnezeu prin slujitorii Săi, astăzi, într-un timp al sfârșitului ilustrat prin evenimentele din timpul lui Noe … Ei bine, într-o asemenea situație problema cu preocupările noastre de rutină, care ne țin la distanță de Dumnezeu și salvarea oferită de El, este mare! Pentru că ratăm îmbarcarea! Și nu avem scuze!

  Din nefericire, astăzi lumea este total neglijentă cu privire la Dumnezeu! Și creștinii sunt neglijenți! Și adventiștii!

  Dar tu?! Citești rar Scriptura? Îți este greu să te rogi? Te plictisești la biserică? Nu ai timp pentru toate acestea și multe altele pentru că ești prea prins cu plăcerile și preocupările tale cotidiene care îți umbresc disponibilitatea față de Dumnezeu? Amintește-ți: „Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel … a venit potopul și i-a prăpădit” pe toți cei care au neglijat chemările și avertizările divine!

  Stop! Nu mai poți continua așa! E timpul să fii atent și receptiv față de apelurile divine! Să nu care cumva să ratezi marea îmbarcare!


  Narcis Ardelean, Director Tineret – Conferinta Banat

  Atenție la neatenție! - 2020. Ce s'a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel și în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau și se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; și a venit potopul și i-a prăpădit pe toți. - Luca 17:26,27
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...