Atenție la neatenție!

Ce s’a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel și în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau și se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; și a venit potopul și i-a prăpădit pe toți. – Luca 17:26,27

Harlem Gnohere este un fotbalist francez care activează în România. Recent s-a remarcat printr-o situație nedorită, supărătoare! După ce cu o zi înainte a jucat pentru echipa sa de club, marcând și un gol, duminică, 10 noiembrie, era pe aeroportul din București, alături de familie, pregătit pentru un zbor în Belgia. Au mâncat la un restaurant fast food din aeroport unde au întârziat prea mult, așa că, au ratat îmbarcarea în avion și, ca atare, zborul! În ciuda insistențelor sale, nu s-a putut face nimic pentru a repara situația creată de neglijență și neatenție!

Uneori, la o „masă”, neglijând apelurile adresate chiar pe nume, poți pierde avionul! Dar poți pierde mult mai mult decât atât!

Pare ciudat să aduci ca învinuire oamenilor care au trăit la potop faptul că mâncau, beau și se căsătoreau! Orice om mănâncă, bea și, la vremea potrivită, se căsătorește, nu?

Cu siguranță! Dar… „mâncarea”, „băutura”, „însurătoarea”, „măritișul” sau, într-o exprimare mai aproape de noi și preocupările noastre, grijile legitime legate de școală, de vacanțe, eventual noul smartphone, noua persoană care îți câștigă interesul și afecțiunea … toate acestea sau oricare dintre ele te pot face să fii neglijent cu privire la avertizările de viață și de moarte pe care ți le trimite Dumnezeu prin slujitorii Săi, astăzi, într-un timp al sfârșitului ilustrat prin evenimentele din timpul lui Noe … Ei bine, într-o asemenea situație problema cu preocupările noastre de rutină, care ne țin la distanță de Dumnezeu și salvarea oferită de El, este mare! Pentru că ratăm îmbarcarea! Și nu avem scuze!

Din nefericire, astăzi lumea este total neglijentă cu privire la Dumnezeu! Și creștinii sunt neglijenți! Și adventiștii!

Dar tu?! Citești rar Scriptura? Îți este greu să te rogi? Te plictisești la biserică? Nu ai timp pentru toate acestea și multe altele pentru că ești prea prins cu plăcerile și preocupările tale cotidiene care îți umbresc disponibilitatea față de Dumnezeu? Amintește-ți: „Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel … a venit potopul și i-a prăpădit” pe toți cei care au neglijat chemările și avertizările divine!

Stop! Nu mai poți continua așa! E timpul să fii atent și receptiv față de apelurile divine! Să nu care cumva să ratezi marea îmbarcare!


Narcis Ardelean, Director Tineret – Conferinta Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video