Tutorial pentru dezlegat șireturi

  Prin credință Noe, când a fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri cari încă nu se vedeau, și, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-și scape casa; prin ea, el a osândit lumea, și a ajuns moștenitor al neprihănirii care se capătă prin credință. – Evrei 11:7

  Știi farsa aceea când legi șireturile cuiva fără să observe și apoi aștepți să cadă? Cam așa face și Satana cu noi. Ne leagă „șireturile” ca să ne împiedicăm în drumul spre cer. Și dacă nu cădem la primul pas, speră că vom cădea la al doilea sau la al treilea. Dumnezeu însă ne-a oferit pe paginile Bibliei o serie de tutoriale pentru a învăța să nu ne lăsăm împiedicați.

  Tutorialul din Evrei 11:7 ne prezintă pas cu pas modul în care Noe și-a descurcat „șireturile” pentru a-și atinge ținta. Este un tutorial scurt, însă perfect articulat, așa cum place generației actuale.

  Pasul 1. Prin credință (…) şi plin de o teamă sfântă. Totul începe prin credință și prin a-I respecta autoritatea. Tu ai încredere deplină în Dumnezeu? Chiar și când cărarea spre cer e din ce în ce mai îngustă și mai incomodă? În caz că nu, ocupă-te de șireturi!

  Pasul 2. A fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau. Te-ai rugat insistent ca Dumnezeu să-ți deschidă ochii cu privire la următorul pas din viața ta? Dacă da, cu siguranță El o va face – poate prin intermediul unui verset biblic, unei predici sau cuvintelor unui prieten. El vrea să te înștiințeze cu privire la viitorul tău. Întreabă-L și ascultă-L!

  Pasul 3. A făcut un chivot ca să-şi scape casa. Corabia construită de Noe este asemănată cu un chivot, care dă mărturie tuturor despre sfințenia lui Dumnezeu, dar și despre dragostea Sa. Tu ce construiești? Caracterul tău poate fi un chivot închinat Domnului și poate conduce la salvarea celor dragi.

  Pasul 4. A osândit lumea. Lui Noe i-a păsat de cei din jur, le-a spus despre planul lui Dumnezeu, despre nevoia de pocăință, însă cei mai mulți au ales greșit. Trăiește frumos și avertizează-i pe cei din jur de farsa șireturilor legate!

  Pasul 5. A ajuns moștenitor al neprihănirii. Acesta este rezultatul final urmărit de tutorial, este ținta vieții lui Noe, care poate fi și ținta vieții tale – a deveni moștenitor al neprihănirii.

  Ești gata să pui în practică cei 5 pași? Tutorialul e simplu: ai încredere în Dumnezeu, întreabă-L care este planul Său pentru tine și urmează-l, dă mărturie celor din jur și vei deveni moștenitor al neprihănirii. Prietene, nu te lăsa împiedicat de cel rău, descurcă-ți șireturile și urmează pașii!


  Andreea Strâmbu, Conducator de Zona – Conferinta Muntenia

  Tutorial pentru dezlegat șireturi - 2020. Prin credință Noe, când a fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri cari încă nu se vedeau, și, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-și scape casa; prin ea, el a osândit lumea, și a ajuns moștenitor al neprihănirii care se capătă prin credință. - Evrei 11:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...