Tutorial pentru dezlegat șireturi

  Prin credință Noe, când a fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri cari încă nu se vedeau, și, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-și scape casa; prin ea, el a osândit lumea, și a ajuns moștenitor al neprihănirii care se capătă prin credință. – Evrei 11:7

  Știi farsa aceea când legi șireturile cuiva fără să observe și apoi aștepți să cadă? Cam așa face și Satana cu noi. Ne leagă „șireturile” ca să ne împiedicăm în drumul spre cer. Și dacă nu cădem la primul pas, speră că vom cădea la al doilea sau la al treilea. Dumnezeu însă ne-a oferit pe paginile Bibliei o serie de tutoriale pentru a învăța să nu ne lăsăm împiedicați.

  Tutorialul din Evrei 11:7 ne prezintă pas cu pas modul în care Noe și-a descurcat „șireturile” pentru a-și atinge ținta. Este un tutorial scurt, însă perfect articulat, așa cum place generației actuale.

  Pasul 1. Prin credință (…) şi plin de o teamă sfântă. Totul începe prin credință și prin a-I respecta autoritatea. Tu ai încredere deplină în Dumnezeu? Chiar și când cărarea spre cer e din ce în ce mai îngustă și mai incomodă? În caz că nu, ocupă-te de șireturi!

  Pasul 2. A fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau. Te-ai rugat insistent ca Dumnezeu să-ți deschidă ochii cu privire la următorul pas din viața ta? Dacă da, cu siguranță El o va face – poate prin intermediul unui verset biblic, unei predici sau cuvintelor unui prieten. El vrea să te înștiințeze cu privire la viitorul tău. Întreabă-L și ascultă-L!

  Pasul 3. A făcut un chivot ca să-şi scape casa. Corabia construită de Noe este asemănată cu un chivot, care dă mărturie tuturor despre sfințenia lui Dumnezeu, dar și despre dragostea Sa. Tu ce construiești? Caracterul tău poate fi un chivot închinat Domnului și poate conduce la salvarea celor dragi.

  Pasul 4. A osândit lumea. Lui Noe i-a păsat de cei din jur, le-a spus despre planul lui Dumnezeu, despre nevoia de pocăință, însă cei mai mulți au ales greșit. Trăiește frumos și avertizează-i pe cei din jur de farsa șireturilor legate!

  Pasul 5. A ajuns moștenitor al neprihănirii. Acesta este rezultatul final urmărit de tutorial, este ținta vieții lui Noe, care poate fi și ținta vieții tale – a deveni moștenitor al neprihănirii.

  Ești gata să pui în practică cei 5 pași? Tutorialul e simplu: ai încredere în Dumnezeu, întreabă-L care este planul Său pentru tine și urmează-l, dă mărturie celor din jur și vei deveni moștenitor al neprihănirii. Prietene, nu te lăsa împiedicat de cel rău, descurcă-ți șireturile și urmează pașii!


  Andreea Strâmbu, Conducator de Zona – Conferinta Muntenia

  Tutorial pentru dezlegat șireturi - 2020. Prin credință Noe, când a fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri cari încă nu se vedeau, și, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-și scape casa; prin ea, el a osândit lumea, și a ajuns moștenitor al neprihănirii care se capătă prin credință. - Evrei 11:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...