Articolul precedentCătre primul meu născut
  Articolul următorCa la început

  Răbdare

  Avram a crezut pe Domnul, și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire. – Geneza 15:6

  Ai așteptat vreodată împlinirea unei promisiuni din partea părinților și aveai sentimentul că timpul nu trece așa de repede cum ți-ai fi dorit? Sunt convins că nu ți-a fost ușor. Noi, ca oameni, suntem nerăbdători să primim ceea ce considerăm că avem nevoie și vrem să primim cât mai repede. Uneori, este greu să aștepți și doar câteva minute să primești o prăjitură. Dar ce spui atunci când trebuie să aștepți câteva zile pentru a primi vestea despre rezultatul unui test la școală sau câteva luni până să primești cadoul de ziua ta de naștere, să îți cumperi bicicleta dorită sau noul telefon?

  Avraam a așteptat o viață până să țină în brațe propriul său copil. Își pierduse speranța că se mai poate realiza acest lucru. Era bătrân, atât el cât și soția lui. La 86 de ani deja ar fi putut să se bucure de nepoți și chiar de strănepoți. Dar erau singuri. Atunci Dumnezeu i-a făcut o promisiune lui Avraam – urmașii lui vor fi tot la fel de numeroși ca stelele de pe cer (Gen. 15:5). Minunat! Extraordinar! Însă, Avraam și Sara erau singuri și se întrebau când se va realiza asta. Știi cât a mai durat până cei doi au ținut în brațe propriul copil? Încă 15 ani! La 100 de ani, Avraam l-a ținut în brațe, pentru prima, dată pe Isaac. Dar Avraam a mai trăit 75 ani și a putut să se bucure chiar și de nepoții lui, Esau și Iacov.

  Ceea ce este cu adevărat interesant este atitudinea pe care a avut-o Avraam atunci când Dumnezeu i-a făcut promisiunea: „Avraam L-a crezut pe Domnul”. Înainte de împlinirea promisiunii, cu toate că nu vedea cum s-ar putea realiza aceasta, Avraam a crezut că se va împlini ceea ce Domnul i-a spus. Pentru că a crezut în promisiunea Lui, Dumnezeu i-a socotit aceasta ca neprihănire sau dreptate – „o stare după voia lui Dumnezeu”.

  Nu te îngrijora atunci când nu vezi că promisiunile lui Dumnezeu nu se împlinesc atât de repede cum îți imaginezi sau cum ți-ai dori. El știe cel mai bine când să împlinească un anumit lucru. Exersează răbdarea și încrederea în El! Chiar dacă nu este simplu, tocmai această încredere în promisiunile lui Dumnezeu este aceea care Îl determină pe Dumnezeu să te socotească neprihănit sau drept. Iar promisiunea Lui este că „cei neprihăniți vor străluci ca soarele în Împărăția Tatălui lor” (Mat. 13:43) și vor avea viață veșnică (Mat. 25:46).


  Teofil Brasov, Pastor – Conferinta Muntenia

  Răbdare - 2020. Avram a crezut pe Domnul, și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire. - Geneza 15:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...