Articolul precedentCătre primul meu născut
  Articolul următorCa la început

  Răbdare

  Avram a crezut pe Domnul, și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire. – Geneza 15:6

  Ai așteptat vreodată împlinirea unei promisiuni din partea părinților și aveai sentimentul că timpul nu trece așa de repede cum ți-ai fi dorit? Sunt convins că nu ți-a fost ușor. Noi, ca oameni, suntem nerăbdători să primim ceea ce considerăm că avem nevoie și vrem să primim cât mai repede. Uneori, este greu să aștepți și doar câteva minute să primești o prăjitură. Dar ce spui atunci când trebuie să aștepți câteva zile pentru a primi vestea despre rezultatul unui test la școală sau câteva luni până să primești cadoul de ziua ta de naștere, să îți cumperi bicicleta dorită sau noul telefon?

  Avraam a așteptat o viață până să țină în brațe propriul său copil. Își pierduse speranța că se mai poate realiza acest lucru. Era bătrân, atât el cât și soția lui. La 86 de ani deja ar fi putut să se bucure de nepoți și chiar de strănepoți. Dar erau singuri. Atunci Dumnezeu i-a făcut o promisiune lui Avraam – urmașii lui vor fi tot la fel de numeroși ca stelele de pe cer (Gen. 15:5). Minunat! Extraordinar! Însă, Avraam și Sara erau singuri și se întrebau când se va realiza asta. Știi cât a mai durat până cei doi au ținut în brațe propriul copil? Încă 15 ani! La 100 de ani, Avraam l-a ținut în brațe, pentru prima, dată pe Isaac. Dar Avraam a mai trăit 75 ani și a putut să se bucure chiar și de nepoții lui, Esau și Iacov.

  Ceea ce este cu adevărat interesant este atitudinea pe care a avut-o Avraam atunci când Dumnezeu i-a făcut promisiunea: „Avraam L-a crezut pe Domnul”. Înainte de împlinirea promisiunii, cu toate că nu vedea cum s-ar putea realiza aceasta, Avraam a crezut că se va împlini ceea ce Domnul i-a spus. Pentru că a crezut în promisiunea Lui, Dumnezeu i-a socotit aceasta ca neprihănire sau dreptate – „o stare după voia lui Dumnezeu”.

  Nu te îngrijora atunci când nu vezi că promisiunile lui Dumnezeu nu se împlinesc atât de repede cum îți imaginezi sau cum ți-ai dori. El știe cel mai bine când să împlinească un anumit lucru. Exersează răbdarea și încrederea în El! Chiar dacă nu este simplu, tocmai această încredere în promisiunile lui Dumnezeu este aceea care Îl determină pe Dumnezeu să te socotească neprihănit sau drept. Iar promisiunea Lui este că „cei neprihăniți vor străluci ca soarele în Împărăția Tatălui lor” (Mat. 13:43) și vor avea viață veșnică (Mat. 25:46).


  Teofil Brasov, Pastor – Conferinta Muntenia

  Răbdare - 2020. Avram a crezut pe Domnul, și Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire. - Geneza 15:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...