Articolul precedentHarul florilor
  Articolul următorSola Scriptura

  Dumnezeu va purta de grijă

  „Fiule”, a răspuns Avraam”, Dumnezeu însuși va purta grijă de mielul pentru arderea de tot”. Și au mers amândoi împreună înainte. – Geneza 22:8

  Acesta era și motto-ul unei adolescente pe nume Gladys Aylward. Visul ei, de a fi misionară în China, a cunoscut multe împotriviri, chiar din partea celor care ar fi trebuit să o susțină cel mai mult. Deoarece nu avea bani pentru a plăti călătoria cu vaporul, pleacă de acasă, din Londra, luând trenul, doar cu pașaportul, Biblia și două lire sterline. Întrebată mereu cum se va descurca, răspundea: „Domnul va purta de grijă”. Și așa a fost. După lungi peripeții ajunge în China, neștiind de războiul prin care trecea țara. Se atașează foarte ușor de copii. Pornește într-o călătorie a credinței urmată de peste 60 de copii, pentru a-i duce din orașul bombardat, într-un loc sigur. Traversează munți, trece prin primejdii, dar curajul și credința ei sunt molipsitoare, învățându-i astfel pe cei mici despre Isus. Sunt refuzați și respinși în mai multe orașe. Micului grup se alătură și alți copii orfani. Într-un final peste 150 de copii sunt salvați datorită credinței aceste tinere, primind adăpost și hrană într-un oraș sigur.

  Poate ești respins. Poate ai vise mărețe în care nimeni nu crede. Poate vrei ceva aparent imposibil. Avraam și Gladys au reușit pentru că au mers la pas cu Dumnezeu. Ia-L pe El astăzi în călătorie. Va purta de grija tuturor proiectelor tale.


  Marin Chirileanu, Conducator de Zona – Conferinta Moldova

  Dumnezeu va purta de grijă - 2020. "Fiule", a răspuns Avraam", Dumnezeu însuși va purta grijă de mielul pentru arderea de tot". Și au mers amândoi împreună înainte. - Geneza 22:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...