Articolul precedentNaşterea unei mame
  Articolul următorLista verde

  Nădejdea lui Avraam

  Căci el aștepta cetatea care are temelii tari, al cărei meșter și ziditor este Dumnezeu. – Evrei 11:10

  Când citim în Sfânta Scriptură despre Avraam, ne dăm seama că el este luat ca etalon pentru ceea ce înseamnă să fii credincios lui Dumnezeu. „Avram a crezut pe Domnul, şi Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire.” Gen. 15:6

  Apostolul Pavel vorbește despre Avraam dându-l ca un exemplu demn de urmat, când vorbește de mântuirea noastră. Mai mult decât atât, Biblia ne spune că fiecare dintre noi care alegem să credem și să trăim cum a trăit Avraam suntem copiii lui prin făgăduință.

  Cum a crezut Avraam? Cum a trăit Avraam?

  „Avraam n-a avut nici o stăpânire pe pământul acesta, “nici măcar o palmă de loc”. (Faptele Apostolilor 7, 5.) El a avut o mare avere și a folosit-o spre slava lui Dumnezeu și spre binele semenilor săi; dar el n-a considerat lumea aceasta ca fiind căminul său.” P.P. 170

  „Dumnezeu i-a dat lui Avraam prilejul să vadă această moștenire nepieritoare și, cu nădejdea aceasta, el a fost mulțumit. “Prin credință a venit și s-a așezat el în țara făgăduinței, ca într-o țară care nu era a lui și a locuit în corturi, ca și Isaac și Iacov, care erau împreună moștenitori cu el ai aceleiași făgăduințe. Căci el aștepta cetatea care are temelii tari, al cărei meșter și ziditor este Dumnezeu”. (Evrei 11, 9.10.)” P.P. 170.1

  Cum este posibil să fiu numit copilul lui Avraam și să moștenesc viața veșnică? Textul de aur din Sfânta Scriptură ne dezvăluie răspunsul. Prin credința în Isus Hristos. „Pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viața veșnică” Ioan 3:16.

  Domnul Isus Hristos, prin care vor fi împlinite făgăduințele făcute lui Avraam, este gata să ne ofere darul vieții veșnice. El a părăsit splendoarea curților cerești și gloria care-L înconjura la tronul Tatălui pentru ca fiecare dintre noi să putem moșteni Canaanul Ceresc. Domnul Isus ne-a promis că se va întoarce ca să ne ia cu El.

  Vrei să fii și tu copil al lui Avraam? Stai! Nu te grăbi să dai răspunsul. Meditează în mod serios la această întrebare. Vrei să moștenești cetatea pe care o aștepta și el, „al cărei meșter și ziditor este Dumnezeu”? Această țară o avem pregătită. Alegerea ne aparține!

  Lazar Andrei Valentin, Ghid – Oltenia

  Nădejdea lui Avraam - 2020. Căci el aștepta cetatea care are temelii tari, al cărei meșter și ziditor este Dumnezeu. - Evrei 11:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...