Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Încredere sau credință?

  Prin credință și Sara, cu toată vîrsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioșia Celui ce-i făgăduise. – Evrei 11:11

  Se spune că, odată, un om călătorea pe un drum de țară, împreună cu soția sa. Obosiți de atâta mers si văzând ca îi prinde noaptea pe drum, cei doi calatori au vrut sa tragă la un han. Dar hangiul, om rău, a refuzat să-i primească, spunându-le că nu mai are camere libere. Nevasta omului s-a aratat nemulțumită

  – Ei, lasă, femeie – a încercat să o liniștească omul – lasă, că știe Dumnezeu ce e mai bine!

  – Măi, omule – zise atunci femeia sa – da’ ce poate fi bine când – uite! – nu avem unde sta peste noapte ?!

  În sfârșit, au plecat mai departe și, spre bucuria lor, au intâlnit un țăran, om sărac, dar bun la suflet.

  Văzând că i-a prins noaptea pe drum, țăranul i-a primit cu drag in căsuța lui.

  Dar a doua zi dimineața, când au vrut să plece mai departe, țăranul le-a dat o veste uluitoare celor doi călători: peste noapte, hanul fusese atacat de hoți, care îi jefuiseră pe toți călătorii.

  – Vezi, i-a mai spus omul femeii, trebuie să avem încredere in felul în care Dumnezeu le rânduiește pe toate. Ții minte ce ți-am spus aseară ? „Lasă, știe Dumnezeu ce e mai bine.”

  La fel ca şi în povestirea aceasta, şi în Biblie Sara are parte de acelaşi tratament ca şi omul şi soţia sa din povestirea de mai sus. În ciuda vârstei ei înaintate pentru a mai avea copii, Dumnezeu i-a îndeplinit dorinţa. Cu toţii ne întrebăm de ce, oare, Sarei nu i-a fost dat un copil cand era mai tânără? Dar Dumnezeu ştie cel mai bine cum să ne dea fiecare lucru la momentul potrivit, nici mai devreme, nici mai târziu. Chiar dacă câteodată ni se pare că Dumnezeu nu ne-ar asculta rugăciunile sau că nu ne-ar răspunde la ele, există un motiv întemeiat pentru care aceste lucruri încă nu s-au întâmplat.

  Încredere sau credinţă? În relaţia noastră cu Dumnezeu, amandouă sunt extraordinar şi la fel de necesare. Trebuie să avem încredere în El ca în cel mai bun prieten şi credinţă pentru că este Creatorul nostru!

  Un teolog contemporan spunea “Ai încredere în Dumnezeu. El nu pierde nici o bătălie.” Haideţi să urmăm acest sfat şi să ne bazăm mereu pe Cel mai bun Prieten al nostru care ne va ajuta să câştigăm toate “bătăliile” folositoare din viaţă!


  Daria Duță, Ghid Asistent – Oltenia

  Încredere sau credință? - 2020. Prin credință și Sara, cu toată vîrsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioșia Celui ce-i făgăduise. - Evrei 11:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...