Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Încredere sau credință?

  Prin credință și Sara, cu toată vîrsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioșia Celui ce-i făgăduise. – Evrei 11:11

  Se spune că, odată, un om călătorea pe un drum de țară, împreună cu soția sa. Obosiți de atâta mers si văzând ca îi prinde noaptea pe drum, cei doi calatori au vrut sa tragă la un han. Dar hangiul, om rău, a refuzat să-i primească, spunându-le că nu mai are camere libere. Nevasta omului s-a aratat nemulțumită

  – Ei, lasă, femeie – a încercat să o liniștească omul – lasă, că știe Dumnezeu ce e mai bine!

  – Măi, omule – zise atunci femeia sa – da’ ce poate fi bine când – uite! – nu avem unde sta peste noapte ?!

  În sfârșit, au plecat mai departe și, spre bucuria lor, au intâlnit un țăran, om sărac, dar bun la suflet.

  Văzând că i-a prins noaptea pe drum, țăranul i-a primit cu drag in căsuța lui.

  Dar a doua zi dimineața, când au vrut să plece mai departe, țăranul le-a dat o veste uluitoare celor doi călători: peste noapte, hanul fusese atacat de hoți, care îi jefuiseră pe toți călătorii.

  – Vezi, i-a mai spus omul femeii, trebuie să avem încredere in felul în care Dumnezeu le rânduiește pe toate. Ții minte ce ți-am spus aseară ? „Lasă, știe Dumnezeu ce e mai bine.”

  La fel ca şi în povestirea aceasta, şi în Biblie Sara are parte de acelaşi tratament ca şi omul şi soţia sa din povestirea de mai sus. În ciuda vârstei ei înaintate pentru a mai avea copii, Dumnezeu i-a îndeplinit dorinţa. Cu toţii ne întrebăm de ce, oare, Sarei nu i-a fost dat un copil cand era mai tânără? Dar Dumnezeu ştie cel mai bine cum să ne dea fiecare lucru la momentul potrivit, nici mai devreme, nici mai târziu. Chiar dacă câteodată ni se pare că Dumnezeu nu ne-ar asculta rugăciunile sau că nu ne-ar răspunde la ele, există un motiv întemeiat pentru care aceste lucruri încă nu s-au întâmplat.

  Încredere sau credinţă? În relaţia noastră cu Dumnezeu, amandouă sunt extraordinar şi la fel de necesare. Trebuie să avem încredere în El ca în cel mai bun prieten şi credinţă pentru că este Creatorul nostru!

  Un teolog contemporan spunea “Ai încredere în Dumnezeu. El nu pierde nici o bătălie.” Haideţi să urmăm acest sfat şi să ne bazăm mereu pe Cel mai bun Prieten al nostru care ne va ajuta să câştigăm toate “bătăliile” folositoare din viaţă!


  Daria Duță, Ghid Asistent – Oltenia

  Încredere sau credință? - 2020. Prin credință și Sara, cu toată vîrsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioșia Celui ce-i făgăduise. - Evrei 11:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...