Nu renunța

  Avram a luat pe Sarai, nevastă-sa, și pe Lot, fiul fratelui său, împreună cu toate averile, pe care le strânseseră și cu toate slugile pe cari le câștigaseră în Haran. Au plecat în țara Canaan, și au ajuns în țara Canaan. – Geneza 12:5

  Eram în tabăra de exploratori. Trebuia sa mergem până sub vârful Oușorul unde urma să construim adăposturi pentru a rămâne acolo peste noapte. Unii au hotărât de la bun început că nu pot merge în drumeție, dar cei mai mulți au fost plini de entuziasm gândindu-se la ce va urma. Prin urmare au fost făcute pregătirile necesare, și am plecat.

  Dar pe parcursul drumeției am observat ceva. În timp ce urcam, întâlneam tovarăși de drum care renunțau la drumeție. Cineva fusese sunat de părinți și trebuia să se întoarcă urgent în tabără. Altcineva era prea obosit ca să mai continue. O altă persoană a călcat greșit și s-a rănit. Chiar și soția mea împreuna cu copiii au hotărât să se întoarcă în tabără când și-au dat seama că era foarte mult de mers. Așa se face că nu toți cei care au plecat au și ajuns. Ceva asemănător s-a întâmplat și în familia lui Avraam.

  Avraam și soția lui, Sara, alături de Lot, nepotul lor, au plecat în țara Canaan și au ajuns în țara Canaan. Însă au fost unii membri ai familiei care au plecat împreună cu Avraam dar nu au ajuns. Spre exemplu,Terah, tatăl lui Avraam, a ieșit împreună cu el „din Ur, din Haldeea, ca să meargă în țara Canaan”(11:31). Dar în drumul lor spre Canaan s-au oprit la Haran, „s-au așezat acolo”, și „Terah a murit în Haran.”

  Ce lecție! A reuși înseamnă nu doar să pornești, ci să și ajungi. Nu doar să începi, ci să și termini. Nu doar să dorești, ci să și îndeplinești. Nu doar să încerci, dar să și lupți.

  A pleca și a ajunge în Canaan înseamnă să începi să citești o carte valoroasă și să o citești în întregime. Înseamnă să planifici cu grupa de exploratori să vizitați bătrânii bisericii și să ajungeți în casele lor. Înseamnă să vrei să studiezi și să te rogi zilnic, și să se întâmple. Înseamnă să îți propui să ai grijă de corpul tău și să nu mai bei CocaCola. Înseamnă să vrei să te porți cuviincios în Casa Domnului și să folosești telefonul doar pentru închinare.

  A pleca și a ajunge… Este imaginea reușitei, a biruinței. Este imaginea omului care fiind înrădăcinat în Dumnezeu, atunci când „începe duce la bun sfârșit” (Ps. 1:3). Este împlinirea îndemnului din Filipeni 2:12: „Astfel, dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur!”


  Iulian Condrachi, Pastor – Moldova

  Nu renunța - 2020. Avram a luat pe Sarai, nevastă-sa, și pe Lot, fiul fratelui său, împreună cu toate averile, pe care le strânseseră și cu toate slugile pe cari le câștigaseră în Haran. Au plecat în țara Canaan, și au ajuns în țara Canaan. - Geneza 12:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...