Nu renunța

  Avram a luat pe Sarai, nevastă-sa, și pe Lot, fiul fratelui său, împreună cu toate averile, pe care le strânseseră și cu toate slugile pe cari le câștigaseră în Haran. Au plecat în țara Canaan, și au ajuns în țara Canaan. – Geneza 12:5

  Eram în tabăra de exploratori. Trebuia sa mergem până sub vârful Oușorul unde urma să construim adăposturi pentru a rămâne acolo peste noapte. Unii au hotărât de la bun început că nu pot merge în drumeție, dar cei mai mulți au fost plini de entuziasm gândindu-se la ce va urma. Prin urmare au fost făcute pregătirile necesare, și am plecat.

  Dar pe parcursul drumeției am observat ceva. În timp ce urcam, întâlneam tovarăși de drum care renunțau la drumeție. Cineva fusese sunat de părinți și trebuia să se întoarcă urgent în tabără. Altcineva era prea obosit ca să mai continue. O altă persoană a călcat greșit și s-a rănit. Chiar și soția mea împreuna cu copiii au hotărât să se întoarcă în tabără când și-au dat seama că era foarte mult de mers. Așa se face că nu toți cei care au plecat au și ajuns. Ceva asemănător s-a întâmplat și în familia lui Avraam.

  Avraam și soția lui, Sara, alături de Lot, nepotul lor, au plecat în țara Canaan și au ajuns în țara Canaan. Însă au fost unii membri ai familiei care au plecat împreună cu Avraam dar nu au ajuns. Spre exemplu,Terah, tatăl lui Avraam, a ieșit împreună cu el „din Ur, din Haldeea, ca să meargă în țara Canaan”(11:31). Dar în drumul lor spre Canaan s-au oprit la Haran, „s-au așezat acolo”, și „Terah a murit în Haran.”

  Ce lecție! A reuși înseamnă nu doar să pornești, ci să și ajungi. Nu doar să începi, ci să și termini. Nu doar să dorești, ci să și îndeplinești. Nu doar să încerci, dar să și lupți.

  A pleca și a ajunge în Canaan înseamnă să începi să citești o carte valoroasă și să o citești în întregime. Înseamnă să planifici cu grupa de exploratori să vizitați bătrânii bisericii și să ajungeți în casele lor. Înseamnă să vrei să studiezi și să te rogi zilnic, și să se întâmple. Înseamnă să îți propui să ai grijă de corpul tău și să nu mai bei CocaCola. Înseamnă să vrei să te porți cuviincios în Casa Domnului și să folosești telefonul doar pentru închinare.

  A pleca și a ajunge… Este imaginea reușitei, a biruinței. Este imaginea omului care fiind înrădăcinat în Dumnezeu, atunci când „începe duce la bun sfârșit” (Ps. 1:3). Este împlinirea îndemnului din Filipeni 2:12: „Astfel, dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur!”


  Iulian Condrachi, Pastor – Moldova

  Nu renunța - 2020. Avram a luat pe Sarai, nevastă-sa, și pe Lot, fiul fratelui său, împreună cu toate averile, pe care le strânseseră și cu toate slugile pe cari le câștigaseră în Haran. Au plecat în țara Canaan, și au ajuns în țara Canaan. - Geneza 12:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...