Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  Printesa neimpodobita

  Podoaba voastră… să fie omul ascuns al inimii, în curăția neperitoare a unui duh blînd și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, cari nădăjduiau în Dumnezeu, și erau supuse bărbaților lor; ca Sara… – 1 Petru 3:3-6

  Înainte să închizi pagina, vreau să-ți spun că nu sunt împotriva podoabelor! Să-ți explic:

  Ai observat care categorie de femei sunt cele mai împodobite și „fățuite”? Printre ele cu siguranță sunt acelea care nu pun prea mult preț pe ele însele, adică pot fi „cumpărate” ușor.

  În contrast cu ele se află prințesele. Da! Prințesele adevărate care fac parte din familiile regale. Oare de ce tocmai ele, care sunt atât de deosebite, se aranjează discret şi nu vor să iasă în evidență? Tocmai pentru că ele ies în evidență așa cum sunt: cât mai naturale.

  E imposibil să ieși în evidență folosind aceleași trucuri pe care le folosește toată lumea. Simplitatea și discreția au ajuns să fie rare. Ele sunt podoabele femeilor înțelepte.

  Așa a fost și Estera. Spre deosebire de colegele ei pline de ” zorzoane”, Estera s-a pregătit pentru vizita la împărat folosind doar înțelepciunea, farmecul personal și „ce era rânduit”. Așa a ajuns împărăteasă.

  Să adaugi un frumos ieftin sau să smulgi din ce ai primit, nu înseamnă să adaugi valoare ci să admiți că… nu ai.

  Fă un compliment Tatălui tău Rege și recunoaște că ești frumoasă așa cum te-a creat. De restul detaliilor de imagine se va ocupa El când va veni să te ducă la Palat.

  Deci nu sunt împotriva podoabelor. Poartă cu îndrăzneală o frunte luminoasă, niște ochi senini, un obraz curat, un păr îngrijit, un zâmbet plăcut, un duh blând și liniștit şi, mai ales, o inimă caldă. Podoabele astea nu costă nimic și le poți lua cu tine oricând, oriunde. Ești o prințesă, nu uita!


  Gedo Cipriana, Ghid – Transilvania de Sud

  Printesa neimpodobita - 2020. Podoaba voastră… să fie omul ascuns al inimii, în curăția neperitoare a unui duh blînd și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, cari nădăjduiau în Dumnezeu, și erau supuse bărbaților lor; ca Sara… - 1 Petru 3:3-6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...