Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  Printesa neimpodobita

  Podoaba voastră… să fie omul ascuns al inimii, în curăția neperitoare a unui duh blînd și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, cari nădăjduiau în Dumnezeu, și erau supuse bărbaților lor; ca Sara… – 1 Petru 3:3-6

  Înainte să închizi pagina, vreau să-ți spun că nu sunt împotriva podoabelor! Să-ți explic:

  Ai observat care categorie de femei sunt cele mai împodobite și „fățuite”? Printre ele cu siguranță sunt acelea care nu pun prea mult preț pe ele însele, adică pot fi „cumpărate” ușor.

  În contrast cu ele se află prințesele. Da! Prințesele adevărate care fac parte din familiile regale. Oare de ce tocmai ele, care sunt atât de deosebite, se aranjează discret şi nu vor să iasă în evidență? Tocmai pentru că ele ies în evidență așa cum sunt: cât mai naturale.

  E imposibil să ieși în evidență folosind aceleași trucuri pe care le folosește toată lumea. Simplitatea și discreția au ajuns să fie rare. Ele sunt podoabele femeilor înțelepte.

  Așa a fost și Estera. Spre deosebire de colegele ei pline de ” zorzoane”, Estera s-a pregătit pentru vizita la împărat folosind doar înțelepciunea, farmecul personal și „ce era rânduit”. Așa a ajuns împărăteasă.

  Să adaugi un frumos ieftin sau să smulgi din ce ai primit, nu înseamnă să adaugi valoare ci să admiți că… nu ai.

  Fă un compliment Tatălui tău Rege și recunoaște că ești frumoasă așa cum te-a creat. De restul detaliilor de imagine se va ocupa El când va veni să te ducă la Palat.

  Deci nu sunt împotriva podoabelor. Poartă cu îndrăzneală o frunte luminoasă, niște ochi senini, un obraz curat, un păr îngrijit, un zâmbet plăcut, un duh blând și liniștit şi, mai ales, o inimă caldă. Podoabele astea nu costă nimic și le poți lua cu tine oricând, oriunde. Ești o prințesă, nu uita!


  Gedo Cipriana, Ghid – Transilvania de Sud

  Printesa neimpodobita - 2020. Podoaba voastră… să fie omul ascuns al inimii, în curăția neperitoare a unui duh blînd și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, cari nădăjduiau în Dumnezeu, și erau supuse bărbaților lor; ca Sara… - 1 Petru 3:3-6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...