Fii tu miracolul

  Este oare ceva prea greu pentru Domnul? La anul pe vremea aceasta, Mă voi întoarce la tine, și Sara va avea un fiu. – Geneza 18:14

  Nu știu din ce persepctivă să îți vorbesc. Sunt fiu și tată și îmi plac amândouă ipostazele. Poate, cel mai indicat, având în vedere desfășurarea actuală a lucrurilor, este să aștern aceste câteva cuvinte din postura de copil…copil de Dumnezeu. 

  Cu ocazia trecerii dintre ani mi-am stabilit o rezoluție pentru noul an. E cea mai importantă țintă! – să redau frumusețea lui Dumnezeu într-o societate care L-a abandonat, L-a alungat. Pare din ce în ce mai greu să crezi în Supranatural (Dumnezeu) și să fii relevant astăzi. Omul modern și emancipat a găsit, crede el, rețeta după care funcționează lucrurile, iar Dumnezeu nu face parte din ea. Ca exemplu, prea des aud copiii despre ei înșiși că sunt o întâmplare sau un accident. Știi ce lipsește? MIRACOLUL. Da, Dumnezeu te-a creat pe tine, la vremea potrivită. Nu ești o întâmplare, ci expresia cea mai profundă a colaborării omului cu Dumnezeu. Cel mai interesant lucru, pe care doar o mama, în acest caz îl poate știi, este că miracolul te schimbă. Mama care te-a purtat pe brațele ei s-a schimbat. În bine! Ești miracolul de care a avut familia ta nevoie.

  Dar oare…ești miracolul de care are nevoie Dumnezeu? M-am gândit că sunt mic și neînsemnat în încercarea mea de a-L înapoia pe Dumnezeu familiei, prietenilor, lumii! Dar…„oare este ceva prea greu pentru Domnul?” Nu te speria de provocările mari. Nu fugi de responsabilități. Dumnezeul care te-a creat va continua lucrarea Sa de artă până la perfecțiune!

  C. S. Lewis, un autor drag mie spune: „se pare că Dumnezeu, prin Sine Însuși, nu face nimic din ce ar putea delega creaturilor Lui. El ne poruncește ca, încet și neîndemânatic să facem ceea ce El ar putea face perfect într-o clipeală de ochi” – Studies in Theology. 

  E vremea să vezi ce poate să facă Dumnezeu prin tine. Și nu, nu e nevoie să aștepți un an (ca în cazul Sarei) pentru a vedea puterea lui Dumnezeu. Dacă începi să vezi lumea din perspectiva fiului Creatorului, nu îți va lipsi nimic! Iar Dumnezeu va fi fericit! Și tu!


  Dorgo Adrian Gabriel, Director Asociat Conferinta – Transilvania de Nord

  Fii tu miracolul - 2020. Este oare ceva prea greu pentru Domnul? La anul pe vremea aceasta, Mă voi întoarce la tine, și Sara va avea un fiu. - Geneza 18:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...