Articolul precedentIsten megszabadít
  Articolul următorCuvântul Domnului este autosuficient

  Acceptarea consecințelor – slăbiciune sau demnitate

  Îngerul Domnului i-a zis: „Întoarce-te la stăpînă-ta, și supune-te sub mîna ei”. – Geneza 16:9

  În acest pasaj biblic este prezentată o situație foarte întâlnită în viața noastră, acasă, la școală, la joacă, sau oricare alt loc în care suntem în interacțiune cu alte persoane. Avem de-a face cu un lanț de erori umane în care sunt implicați trei oameni: Avraam, Sara și Agar.

  Prima eroare este a Sarei care îi propune soțului o relație extraconjugală, cu roaba ei, Agar, pentru a avea un moștenitor. A doua eroare o face Avraam care acceptă, dar și Agar care deși era roabă, ar fi putut cere să nu se întâmple așa ceva. Cu siguranță Avraam ar fi înțeles-o. Urmează altă eroare. Odată rămasă însărcinată, Agar o privește cu dispreț pe stăpâna ei. Lanțul de greșeli continuă cu cearta dintre Sara și Avraam, și culminează cu decizia unui comportament răutăcios al Sarei față de Agar. Deznodământul – Agar fuge, considerând că aceasta este cea mai bună soluție. Dar spre surprinderea ei, Dumnezeu, o sfătuiește să se întoarcă la stăpâna ei, și să accepte situația așa cum este. 

  Cel mai probabil, fiecare dintre noi am fost de multe ori în astfel de situații. Poate am făcut o boacănă împreună cu prietenii de joacă, și doar eu primesc pedeapsa de la părinți. Sau poate împreună cu frații sau cu verii am neglijat sfaturile părinților sau ale bunicilor și ne-am ținut de boroboațe, și se pare că toate oalele se sparg în capul meu. Sau poate cu prietenii de la explo, am făcut lucruri neplăcute care i-au întristat pe ceilalți copii sau pe instructor, și doar mie mi se atrage atenție. Ni se pare incorect să suferim doar noi consecințele, atâta vreme cât au fost mai mulți vinovați. În realitate nimeni nu scapă de consecințe, așa cum nici Avraam și nici Sara nu au scăpat de consecințe, ci au suferit și ei foarte mult de pe urma acestor greșeli. Dar ei spre deosebire de Agar nu au fugit, ci au acceptat cu demnitate, consecințele faptelor lor. Asemenea roabei Agar, suntem tentați să fugim sau să ne ascundem, în încercarea de a evita consecințele. Unii consideră că doar cei slabi acceptă pedeapsa pentru ce au greșit. Dumnezeu ne sfătuiește să acceptăm consecințele, ca o formă de corectare pentru ca în viitor să nu mai repetăm acele greșeli. În plus ca și în cazul acestei roabe, acceptarea cu demnitate a consecințelor, ne este răsplătită cu promisiunea lui Dumnezeu că suntem în atenția Lui.


  Bogdan Plătică, Pastor – Muntenia

  Acceptarea consecințelor – slăbiciune sau demnitate - 2020. Îngerul Domnului i-a zis: „Întoarce-te la stăpînă-ta, și supune-te sub mîna ei”. - Geneza 16:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...