Urmează-L pe Dumnezeu

  Ea a numit Numele Domnului care-i vorbise: „Tu ești Dumnezeu care mă vede!”Căci a zis ea: „Cu adevărat, am văzut aici spatele Celuice m’a văzut!” – Geneza 16:13

  Când viața îți mijește înainte, iar tinerețea țese aripi viitorului, lucrurile și întâmplările au, parcă, o altă dimensiune, una visată, proporțională cu sufletul flămând. Eram în primul meu an la Cluj, cu 30 de ani în urmă, și descopeream imensitatea orașului. Mergând într-o zi prin centru, mă trezesc în fața ochilor cu… o pereche de picioare, mari cât mine! Instinctiv, am ridicat ochii în sus și am văzut un colos.

  Era Ghiță Mureșan, celebru baschetbalist la vremea aceea, 2,37 m înălțime! Uluiala din mintea mea, emoția, senzația de dominare pe care o emana, m-au făcut să-l privesc cu respect și puțină teamă, iar pe mine să mă văd și mai mic decât eram. Dumnezeu a spus că nu poate omul să-i vadă fața și să trăiască, însă acesta, firavă creatură, a tânjit mereu să atingă măcar umbra Lui, să-L perceapă sub o formă cât mai traductibilă în… Credință!

  Uimirea în fața Creatorului, nestăpânita dorință după El, ne crește, zi după zi, plăcerea așteptării venirii Lui. Tot ce lasă Dumnezeu în urmă, nu poate fi decât minunat! Chiar și din spate, atrage la Sine și chemă la lumină. Fiți voi cei ce-L caută, pentru că El se lasă descoperit!


  Ureche-Niculai Dinu, Colaborator – Transilvania de Nord

  Urmează-L pe Dumnezeu - 2020. Ea a numit Numele Domnului care-i vorbise: „Tu ești Dumnezeu care mă vede!”Căci a zis ea: „Cu adevărat, am văzut aici spatele Celuice m'a văzut!” - Geneza 16:13
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...